Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
A Villach büntetőkkel győzött Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. január 26.

ImageNagy küzdelemben, büntetőkkel maradt alul az Alba Volán a Villach ellen, de csapatunk küzdeni tudását jelzi, hogy Ocskay Gábor révén négy másodperccel a vége előtt egyenlítettünk. Akár győzhettünk is volna.Öt meccsen hét pont hátrányt kell ledolgoznunk - gondolhatták magukban az Innsbrucknak tiz gólt hintő Alba Volán-játékosok, ami ugyan nem egy életbiztosítás, mégis mindenki úgy van vele Székesfehérváron, hogy amíg matematikai esély van erre, addig nem adjuk fel!

A Villach ellen rontotta az esélyeket, hogy a Pasut öt meccsből négyszer is legyőzte csapatunkat, s hogy most is erre készültek, arra az 58. másodpercben megszerzett vezető góljuk volt a bizonyíték: Michael Raffl mattolta az utóbbi mérkőzéseken ismét csúcsformában védő Szuper Leventét.

Amíg azonban pénteken a 10-1-es meccsen minden bejött a Volánnak, addig most semmi. Leaglábbis az első harmadban, hiszen hiába diktált elképszető iramot a Villach, a mieink végig partiban voltak ellenük, a játék minden elemében felvettük a versenyt, fájdalom, hogy a legfontosabb, a gólszerzés nem sikerült egyik csatárunknak sem, de még a védő Bonni lendületes szólója után sem rezdült a háló. Bár vendégelőnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok, az Alba Volánnak szemernyit sem kellett szégyenkeznie a mutatott játék miatt.

Nathan Martz mesterien tálalt Guerriero elő a középső harmad elején, de a pakk elsiklott a csatár előtt, s ez már jelezte, hogy a Volán nem mondott le egy másodpercre sem a pontszerzésről. Annak ellenére, hogy a mieink többet állomásoztak a Villach ketrece előtt, a játékrész közepén mégis egy buta hiba miatt kerültünk emberhátrányba: túl sok játékos volt a jégen...

Így Martens mellé Byström ült le a padra, ám ahogy visszatért előbbi, Tokaji már el is foglalta a helyét. Gólt ütött ugyan a Pasut, de kisles miatt érvénytelenítették a német bírók. Ezekben a percekben hihetelen elszántan védekezett a hazai egylet, aminek meg is lett a gyümölcse, hiszen - bár Martenst jégre lépése után szinte azonnal kiküldték ismét, a büntetések letelte után Fodor Szabolcs lőtte Benk passzát a vendégek kapujába.

Felrobbant a csarnok, s ha a Ljubljana elleni 3-0-ra azt mondta Ted Sator, hogy a szív diadala, akkor erre az egyeníltő gólra is gondolhatta ugyenezt a mester. Mindenre elszántan jöttek ki a csapatok a záró húsz percre, a mieinket különösen spannolta, hogy ekkor az Innsbruck és a Ljubljana is vezetett. Szuper Levente testéről lecsorgott Mapletoft életerős lökete, amely szerencsére elsiklott a gólvonal előtt, de e nélkül is úgy tűnt, mintha kissé fáradna a Volán.

Átvette a kezdeményezés Larry Huras csapata, de hiába vezettek olykor látványos akciókat, gólt nem tudtak ütni. Egészen a játékrész 13. percéig, ekkor Szuperről kijött Oraze lövése, ami a jobb oldalon ólálkodó Mondout találta üresen, aki nem cifrázta: elemi erővel a jobb felsőbe bombázott. 15 másodperccel a vége előtt időt kért Ted Sator, ami meg is hozta a sikert, de az egy pontot biztosan: négy másodperccel a dudaszó előtt Ocskay lőtt a hálóba nagy kavarodás után, jöhetett a ráadás öt perce.

Amelyen semmi sem dőlt el, de az látható volt: bírjuk erővel! A büntetőlövésekben először Guerriero hibázott, ahogy Mondou is - avagy Szuper parádézott. A következőt Fekete bevágta, Thomas Raffl lövését viszont hárította kapusunk. Ocskay Gábor következett, de a csel nem sikerült, Mapletoft viszont bebombázta. Ezután a Villach kezdhetett: Ferland próbálkozása utat talált a ketrecbe, Guerriero azonban ismét hibázott, ezzel győzött a Villach.

Mestermérleg:

Ted Sator: - Jó mérkőzés volt, amelyen kiszolgáltuk a közönséget, s jellemző a küzdeni tudásunkra, hogy néhány másodperccel a vége előtt egyenlítettünk. Még a győzelem is benne volt ebben a találkozóban.

Larry Huras: - Mindkét kapus parádézott, s egy nagyon szoros küzdelemben azért nyertünk megérdemelten, mert kétszer is vezettünk.

 

JÉGKORONG, EBEL, 50. FORDULÓ:


ALBA VOLÁN – EC PASUT VILLACH 2-3 (0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 0-1)
Székesfehérvár, 3000 néző. Vezette: Wilhelm Schimm, Ulrich Erd, Manfred Sporer.


ALBA VOLÁN: Szuper (kapus) – Tokaji, Horváth A., Palkovics, Ocskay 1, Fekete, Bonni, Byström, Kovács Cs., Martz (1), Guerriero, Jobb, Martens, Sofron, Nagy G., Hegyi, Ondrejcik, Tóth A., Benk (1), Fodor 1, Vaszjunyin. Vezetőedző: Ted Sator.


VILLACH: Prohaska (kapus) – Stewart, Bacher, Mondou 1, Mapletoft, Peintner, Scoville, Oraze (1), Kaspitz, Raffl T., Ferland, Slivnik, Kromp, Raffl M. 1, Lanzinger (1), Cavanaugh, Mckenna, Petrik, Kristler. Vezetőedző: Larry Huras.


Kiállítás: 10 perc ill. 12 perc+10 perc fegyelmi+végleges

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >