Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Felgyúlt az öröm lángja a város adventi koszorúján
Felgyúlt az öröm lángja a város adventi koszorúján Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. december 17.
ImageA harmadik gyertyagyújtással folytatódott a Fehérvári advent programsorozata tegnap este Székesfehérvár Belvárosában. A Városház téri színpadon Brájer Éva alpolgármester és Bobory Zoltán költő, a város díszpolgára gyújtották meg az öröm lángját.

 

 

Advent harmadik vasárnapja az öröm vasárnapja, melyet a rózsaszín gyertya jelképez az ünnepi koszorún. A közös gyertyagyújtás, az együtt töltött, meghitt ünnepvárás jegyében ismét rengetegen gyűltek össze a Városház téren.

Zsigmond Lala ünnepi műsorát követően Brájer Éva alpolgármester köszöntötte Székesfehérvár polgárait. A gyerekeket azzal biztatta, hogy már csak egy hétig kell izgalommal várniuk a karácsony eljövetelét. A felnőtteknek nyugalmat, elcsendesülést kívánt, és békességet önmagukban és a szeretteik körében. Arra kérte a megjelenteket, hogy forduljanak a szomszédaik, az ismerőseik felé, nézzenek körül, hogy van-e valaki a környezetünkben, aki egyedül van, idős vagy beteg, és kopogtassanak át hozzá egy tál meleg finomsággal. „Boldog karácsonyt Székesfehérvár!” – zárta szavait az alpolgármester.

Bobory Zoltán költő, Székesfehérvár díszpolgára Reményik Sándor Béke című versével kívánt boldog ünnepet, békét és csendet a lelkekben. Babits Mihályt is idézte, aki azt írta: minden embernek a lelkében dal van és a saját lelkét hallja minden dalban. Aki így él, az boldog ember, és megélheti a ünnep békéjét, nyugalmát.

A köszöntőket követően Brájer Éva és Bobory Zoltán közösen gyújtották meg az öröm gyertyáját a város adventi koszorúját, ezután Veres Mónika „Nika” karácsonyi műsora következett a színpadon. 

A Fehérvári advent programsorozata jövő vasárnapig tart, az utolsó gyertyagyújtás december 23-án 18.00 órakor kezdődik a Városház téri színpadon. Addig színpadi produkciókkal – hétköznap gyermekprogramokkal, hétvégén koncertekkel – adventi naptárral, fényjátékokkal és ünnepi fényfestéssel, illetve karácsonyi vásárral várnak minden kedves érdeklődőt a Belvárosban.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >