Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Közeledik a karácsony
Közeledik a karácsony Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. december 21.
ImageAdvent utolsó hétvégéjén kórus-, hegedű- és orgonamuzsika, rézfúvósok ünnepi dallamai töltik meg zenével a Belvárost, a családi programok pedig meséket és karácsonyi kézműveskedést kínálnak a gyerekeknek.

 

 

Az élő adventi naptár utolsó meglepetésablakai nyílnak ki a fénypompába öltözött Városház téren, a város koszorújának utolsó adventi gyertyáját közösen gyújtja meg vasárnap este dr. Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök. Mindenkit szeretettel várnak egy hangulatos sétára és a karácsonyváró rendezvényekre!


Az utolsó adventi gyertyát hagyományosan közösen gyújtja meg a város koszorúján dr. Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök. Vasárnap este az Adventi színpadon az Alba Regia Vegyeskar, majd a gyertyagyújtás után a Beatlehem zenekar várja ünnepi koncerttel a közönséget, szombaton pedig a Fiori Musicali Együttes és a Corpus Rézfúvós Quintet lépnek fel. A várakozás idejének az utolsó meglepetéseiként nyílnak ki az élő adventi naptár ablakai, mesével, verssel, énekkel köszöntve a karácsonyt. Vasárnap délután a Városi Képtár – Deák Gyűjteményben nemcsak megmelegedhet, aki fázik kicsit, de részese lehet Dömök Réka és Polyák Jakab HangSzínTer-es diákok duókoncertjének, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban pedig Rákász Gergely orgonaművész ad ünnepi hangversenyt. 

Szitázott textilszütyők készítésével és társasjátéksarokkal kezdődnek szombaton délután a családi programok a Hiemer-házban, vasárnap kincses dobozkák kerülnek majd ki az ügyes gyermekkezek munkáiból a Gesztenyés udvarban. A Réber-kiállítást Gärtner Petra kurátor mutatja meg a családoknak a Hetedhét Játékmúzeumban, este pedig a Terembura mesél. A vasárnapi gyerekprogramok között az Igéző is mesével várja a legkisebbeket délelőtt és délután is: ezúttal a jó öreg Pettson karácsonyi történetéből derül ki, milyen jószívű szomszédok laknak a környékén.

A Püspöki palota Adventi udvarában szombaton 16 órakor Spányi Antal megyés püspök mondja el ünnepi gondolatait, a színpadon a Bánhidai Szent Erzsébet Óvoda gyermekei adnak műsort. Az udvarba betérők még egész nap támogathatják a rászorulókat a jótékonysági vásár apróságainak megvásárlásával.

Izgalmakat nemcsak a hétvége ígér: hétfőn délelőttől Karácsonyi manókeresőre várják a gyerekeket, akik játékos programmal tölthetik el az időt, amíg megérkezik a Jézuska.

A Belváros ünnepi fényekbe öltöztetett utcáin zenélő padok, ledes fény- és hópelyhes játék és fényfestés teszik még hangulatosabbá a sétákat sötétedéstől, a város fája alatt pöfög még a mesevonat, és a karácsonyi vásárban sétálók meleg italok mellett beszélgethetnek egy jót. Advent utolsó hétvégéjén is mindenkit szeretettel várnak az egyházi, a városi és az intézményi programokra, ahol a fehérváriak együtt készülődhetnek a várva várt ünnepre. A Fehérvári Advent 2018 részletes programja a http://fehervariprogram.hu/498 oldalon olvasható. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >