Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Táncoljunk át együtt 2019-be!
Táncoljunk át együtt 2019-be! Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. december 28.
ImageAz idei évben is vidám, zenés programokkal várja a szórakozni vágyókat a Zichy színpadhoz szilveszter estéjén Székesfehérvár. A Városi Szilveszterhez kapcsolódóan december 31-én és az új év első napján ideiglenes forgalmirend-változásokra számíthatnak a közlekedők a Belvárosában. A lezárások érintik a helyi és helyközi autóbuszjáratok útvonalát is.

 

 

Barátokkal vagy egyedül, a lényeg, hogy élményekkel teli és emlékezetes legyen az esztendő utolsó napja! Székesfehérvár színes zenei kínálattal, szilveszteri finomságokkal, bolondos kellékekkel készül az óév búcsúztatására. December 31-én a szórakozni vágyókat már egészen 20 órától várják a Zichy színpad elé, ahol DJ Kátai, a J.A.M. Showband és a Metro-Police zenél majd. Az este sztárvendége az Irigy Hónaljmirigy lesz, akik egészen az új év első órájáig húzzák majd a talpalávalót. A hajnalig tartó utcabált DJ Zsiráf zárja.

A városban az új év egy szép hagyománnyal indul, amikor mindenki megteheti az első lépést a 2019-es szerencséje érdekében: kedden 14 órától ugyanis ismét bőséghozó lencsefőzelékkel kínálják a székesfehérváriakat az Alba Pláza előtti téren. A 2013 óta tartó, nagy sikerű kezdeményezés ezúttal is az Önkormányzat, a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága és az Alba Plaza összefogásával valósul meg. A Magyar Honvédség gulyáságyúiban készülő ízletes főzeléket január elsején 14.00 és 16.00 óra között kínálják egy pohár meleg teával együtt.

Az újévi programok kapcsán a Belvárosban ideiglenes forgalmirend-változásra lehet számítani december 31-én, hétfőn 17.00 órától január 1-jén, kedden 10.00 óráig, amely érinti a helyi és helyközi buszok útvonalát is.

A forgalomkorlátozásokra az alábbi helyeken kell számítani:

  • a Mátyás király körút Ybl Miklós utca és Várkörút közötti szakaszát teljes szélességben lezárják, és
  • a Zichy ligetben az 1. számtól a 9. számig húzódó útszakaszt zsákutcaként kétirányúsítják a Mészöly Géza utca - Malom utca csomóponttól.

December 31-én, hétfőn 17.00 órától január 1-jén, kedden 10.00 óráig a helyi és helyközi autóbuszjáratok számára a Dózsa György utca és a Mészöly Géza utca a kijelölt terelőútvonal. A helyi autóbuszjáratok a terelőúton lévő autóbusz-megállóhelyeket veszik majd igénybe, kivéve a III. Béla király térnél a városközpont irányában.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >