Kezdőlap arrow Sport arrow Rengeteg érmet táncoltak össze 2018-ban a rockisok
Rengeteg érmet táncoltak össze 2018-ban a rockisok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. január 04.
Image15 arany, 16 ezüst és 24 bronzérem került a KID Rock and Roll SE táncosainak nyakába 2018-ban. Sőt, a Ljubljanában megrendezett Világkupán a hetedik helyet is sikerült megszereznie az egyesület Baby Dolls csapatának - Sevinger Dávid és Gönczöl Regina pedig a 13. helyen végzett.

 

 

Egy álmunk vált valóra azzal, hogy felnőtt nemzetközi nagyformációnk, a Baby Dolls a hetedik helyen végzett a decemberi Világkupán, Ljubljanában!” – újságolta az FMC-nek Putics-Bondor Virág, a Kid Rock and Roll SE elnöke – „A világ legjobb felnőtt formációit felvonultató mezőnyben csodálatos produkciót mutatott be csapatunk, akikre rettenetesen büszkék vagyunk! A versenyen részt vett felnőtt B párosunk, Sevinger Dávid és Gönczöl Regina is, akik szintén életük legjobb helyezését érték el, hiszen a rendkívül erős mezőnyben a 13. helyen végeztek. Hatalmas boldogság ez számunkra!”

A Baby Dolls egyébként az egyesület legrégebben táncoló csapata, akiket még Virág „nevelt ki”. A Kid Rock and Roll SE elmúlt 12 évében rajtuk kívül nagyon sok olyan formáció mutatkozott be a nagyközönségnek (és a zsűriknek), akik számtalan díjjal gyarapították az SE-t. Virág kezei alatt több ezer gyerek tanulta meg a rocky alapjait, s fejlesztette versenyzői szintre.

Az SE párosai általában mindig benne vannak a világversenyek nyolcaddöntőjében (vagyis az első 24-ben), formációik pedig a középdöntőkben (ami az első 12-t jelenti). Tavaly az egyik junior párosuk 14. lett a világbajnokságon. (Idén egy helyezéssel sikerült feljebb kerülni.) Az egyesület egyik C kategóriás párosa tavaly országos bajnoki címet szerzett, s magyar bajnoki második lett.

Az SE büszkeségei között meg kell említeni a Bartl Zsófia – Kirchkeszner Máté párost, mely Magyar Bajnoki harmadik helyezett és országos második helyezett lett idén. Ők 2018-ban felnőtt C kategóriában a nemzetközi versenyen ezüst és bronzérmet is szereztek.

„A versenyzők heti háromszor, négyszer edzenek másfél-két órát. A nulláról így három év alatt lehet eljutni egy kezdő versenyzői szintre. A legeredményesebbek mögött tízéves versenyzői, táncosi múlt áll.” – mesélte Virág – „A legszerencsésebb az, ha valaki három-öt éves korban táncos előkészítő foglalkozásokra jár, mert így könnyebben ráhangolódik a mozgásra. Ne felejtsük el azt sem, hogy a tánc fejleszti az önbizalmat, a színpadi szereplések pedig kiállást és szereplési rutint adnak a mindennapokhoz. Az élet minden területén hasznos, ha már gyermekkorban megtanulnak a fiatalok alkalmazkodni egymáshoz, s csoportosan együttműködni. Ez kedvezően hat a személyiségfejlődésükre. Ezt az alkalmazkodási képességet és a csapatmunkát a felnőtt életben, a leendő munkahelyükön is tudják majd kamatoztatni.”

Régebben alig láthattunk fiúkat a rocky-versenyeken, manapság viszont egyre több fiú kap kedvet ehhez a mozgásformához. Egy tanfolyamon ma már 4-5 fiú és 15 lány táncol.

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

http://www.fmc.hu/2019/01/01/rengeteg-ermet-tancoltak-ossze-2018-ban-a-rockisok/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >