Kezdőlap
Piros Ildikó előadóestje szombaton a könyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: Vörösmarty Mihály Könyvtár   
2019. január 11.
Piros Ildikó színművész műsort állított össze Szabó Magda születésének századik évfordulójára. Az Abigél titkai - Töredékek Szabó Magda írónő csodálatos életművéből című önálló estjét szombaton Székesfehérváron mutatja be.

 

 

Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész igen közeli kapcsolatba került Szabó Magdával, nagyon tiszteli, és szellemi szülőanyjának  tekinti őt. Önálló előadóestjével országszerte nagy sikerrel vendégszerepelt már. Január 12-én, szombaton 16 órakor a Vörösmarty Mihály Könyvtár Olvasótermében idézi fel az írónő alakját, gondolatait, életének fő mozzanatait.  Az összeállításban részleteket hallunk Szabó Magda több művéből.

Az előadóest címe sokat elárul a színésznő és az író viszonyáról. Szabó Magda Abigél című regényéből 1977-ben készült tévésorozat, melyben Piros Ildikó egy kulcsfigurát, a látszólag szigorú, de szeretetteljes, finom és kedves Zsuzsanna testvért formálta meg. A színművész azt vallja: az ember addig él, amíg őrzi az emlékezet, a 100. évfordulóra ezzel az esttel akart emlékezni az írónőre. Beszél kettejük személyes kapcsolatáról is – hiszen szívének kedves dedikációkat őriz Szabó Magdától – és  természetesen szó lesz az Abigélről, a nagyszerű regényről, és a belőle készült négyrészes  tévéfilmről is.


A programra ingyenes a belépés, szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >