Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Nyár óta a 94,5-ön hallható a Rádió 1 Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. január 14.
ImageA Belvároshoz közeli stúdióból szól a Rádió 1 Székesfehérvár adása a Fehérvár Rádió frekvenciáján, a 94,5 MHz-en. Az adó – vidéki csatornáihoz hasonlóan – az „igazi mai slágerek” és Sebestyén Balázsék reggeli műsora mellett helyi hírblokkokkal és programajánlókkal szólítja meg a fehérváriakat.

 

 

Az új csatornát és a szerkesztőséget dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte, és üdvözölte a városba érkező országos brand-et, amely több órányi helyi tartalmú műsort készít.


Székesfehérváron a 94,5 MHz-en hallható a Rádió 1. A Panorama Offices-ben működik a helyi szerkesztőség és a stúdiók, amelyet pénteken ünnepélyesen is átadtak.

Dr. Cser-Palkovics András
polgármester hangsúlyozta: „Országos brand érkezett meg a Rádió 1-gyel Székesfehérvárra. Ráadásul egy olyan országos kereskedelmi csatorna, amelynek hosszú távú elképzelései vannak. Örülünk, hogy megjelent a városban, és több órányi helyi tartalmat állítanak elő, helyi szakemberekkel – akik ismerik ezt a várost, ismerik ezt a közösséget. Ezáltal lehetővé válik, hogy még nagyobb társadalmi közösséget sikerül elérni információkkal, hírekkel, rendezvénykínálattal, felmerülő problémákról lehet beszélni, tájékoztatást adni az embereknek. Ebben a kereskedelmi rádiózás sokat tud segíteni.” A polgármester hozzátette: jó városmarketing-értékkel bír, hogy egy országos csatornán jelenik meg a város; majd jókívánságait kifejezve az Országalmát, a Belvárost ábrázoló akvarellt adott át a szerkesztőségnek.

A Fehérvár Rádió frekvenciáján szól a Rádió 1 – hasonlóan az adó vidéki csatornáihoz, helyi hírblokkal és információkkal, az „igazi mai slágerekkel” és Sebestyén Balázsékkal reggelenként. Papp Klaudia operatív vezető elmondta, hogy július 28-án kapcsolták fel a Rádió 1-et Székesfehérváron: nagy öröm a csapat számára, hogy egyre nagyobb szeretet és figyelem veszi körbe a munkájukat. A lokális munkát egy budapesti szakmai csapat segíti, de a hírek 100%-ban a fehérvári stúdióban készülnek. Az országos, átvett műsorok mellett két helyi műsorvezető dolgozik a rádióban. „A jövőben még erősebb lokális médiummá kívánunk válni a városban – a globális médiatrendek mellett.” – fogalmazott Papp Klaudia. Jelenleg négyen dolgoznak a városi szerkesztőségben; reggel öt órakor indulnak a hírek, egészen fél tízig hallhatóak félóránként, majd programajánlókkal segítik a helyieket. 2019-ben új kihívásaik között szerepel például a szakmai létszámbővítés.

Az átadó ünnepséget követően a polgármester interjút adott az új stúdióban, üdvözölte az új csatornát, beszélt a ma esti Diákbál hagyományairól, valamint a város legfontosabb jövőbeli fejlődéshez kapcsolódó tervei közül a közösség még erősebb összekovácsolásáról is szólt.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >