Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Vb- és Eb-győztest igazol az Alba!
Vb- és Eb-győztest igazol az Alba! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. január 14.
ImageAz Alba Fehérvár kosárlabda csapata mindig is különleges volt a honi mezőnyben, s nem elsősorban a 4 bajnoki címe és számtalan egyéb bajnoki érme okán. Még a 90-es évek második felében innen igazolt - első és azóta is egyetlen magyar játékosként - az NBA-be Dávid Kornél, majd visszatértét követően ugyancsak ő volt az, aki igazán nagy európai bajnokságba, Euroligás csapatba, csapatokba (Spanyolország, Litvánia) igazolt.

 

 

Az Alba nevelése volt a jelenkor legjobb honi spílere, Hanga Ádám, aki ugyancsak a Gáz utcai csarnokból jutott el a világhírű Barcelonáig, ő jelenleg az egyetlen Euroligás magyar. A mai nap szenzációs híre szerint az Alba az a csapat, amely elsőként igazol világ- és Európa-bajnok kosarast! Több hiteles szakportál híre és a játékos saját nyilatkozata okán biztosra vehető, hogy a 38 éves spanyol irányító, Carlos Cabezas a fehérvári együttesben folytatja!

 
Az információt az Alba részéről még hivatalos bejelentés nem erősítette meg, ám az a tény, hogy a csapat légiós irányítója, Cartwright sem a hétközi izraeli EC meccsen, sem a tegnapi Körmend elleni bajnokin sem kapott helyet az együttesben, teljes mértékben erősíti a szenzációs igazolás hitelességét. Nyelvi problémái nyilván nem lesznek Cabezasnak, hiszen az Alba új trénere éppen spanyol...
 
Cabezas legutóbb Dél-Amerikában, Argentínában és Venezuelában pattogtatott, de korábban több Euroligás spanyol és orosz egylet mezét viselte. A 2000-es évtizedben végig stabil tagja volt a spanyol válogatottnak, amellyel 2006-ban vb-t, 2090-ben Eb-t nyert, több egyéb értékes trófea és érem mellett. Várjuk a hivatalos bejelentést.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >