Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ismét visszafelé lépett egyet az Alba
Ismét visszafelé lépett egyet az Alba Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. január 21.
ImageAmikor már-már elhinnék az Alba szimpatizánsai, hogy kezd egyenesbe jönni az idén eddig várakozás alatt szereplő kedvenc csapatuk, jön egy pofon, ami újra a negatív tartományba húzza gondolataikat. Most épp Kecskeméten "sikerült" kikapnia 94-79-re.

 

 

A nemzetközi porondon nincs baj, sőt, ott remekül helytáll a fehérvári egylet, hiszen az első csoportkörből tükörsimán lépett tovább a FIBA Europe Cup sorozatában, s a másodikban is továbbjutásra áll. Az NB I-ben pedig mintha egy másik Alba pattogtatna. Egy olyan, amelyik a 2. helyen álló Körmendet gálaműsorral, csaknem 30 pont különbségű KO-val küldi haza, nyer a meglepetéscsapat Jászberény és a több évtizedes mumus Sopron vendégeként is, miközben simán elvérez Kaposváron, Debrecenben, hazai pályán pedig a PVSK-tól és a Pakstól kap méretes pofont.

 
A csapat hektikus szereplése megfejthetetlen, főképpen az, hogy képes egyetlen meccsen belül is parádésan játszani, majd összeesni. Pontosan ez történt a KTE vendégekén is. Sokáig uralta a meccset Jesus Ramirez együttese, bejöttek a dobások, a triplák is sültek, majd amikor magabiztossá vált az előny, a nagyszünet előtt néhány perccel elkezdett teljesen érthetetlenül kapkodni és minden labdát elszórni. A harmadik negyed elment 22-8-ra, ezzel együtt a meccs is. A hajrával most nem volt gond, de mínusz 17-ről ez az Alba nem tud visszajönni, de még egy sokkal jobb sem tudott volna az ekkor már határtalan önbizalommal kosarazó, a padlóról időben feltápászkodó KTE ellen.
 
Az most is feltűnő volt, hogy Lóránt mennyire nem tud korábbi önmaga szintjéhez felnőni és ez frusztrálja. A néhány hetes kihagyása és műtétje óta már igen sok meccset lejátszott az Alba, de "Lóri" nagyon ritkán hozza azt, ami tőle elvárható. Az új igazolás, a spanyol világbajnok Cabezas pedig legyen bármennyire is nagy játékos, kell még neki pár meccs, mire összecsiszolódik a társakkal, s egyébként sem csodatévő. Mint ahogy egyedül senki sem lenne az. A magyar mag úgy harmatos, ahogy van, a légiósok közül pedig továbbra is csak Freeman és Heath dicsérhető, Bullock jó iparos, de nem tud húzóember lenni, rengeteg hibával játszik, Zeno pedig hozza amit tud, rutinos róka, de ő sem képes igazi vezér lenni. Összességében ez az idei keret nem olyan erősségű, mint amihez az elmúlt három szezonban háromszor is dobogós - közte egyszer bajnok - csapat drukkerei hozzászoktak.
 
Ez még mindig nem a világvége, de most már tényleg fogy a "levegő", hazai pályán kötelező lesz hozni minden bajnokit, s idegenből is kellenek a győzelmek, különben elúszhat a rájátszás esélye, ami óriási blama lenne, ezt mondani sem kell. Kedden újra EC meccs vár az Albára, a Balkan BC érkezik a Gáz utcai csarnokba, majd szombaton (január 26.) a bajnokságban a 3. helyen álló, pozitív meglepetéscsapat, a Jászberény. Két hazai meccs, két nehéz derbi, amit kötelező hoznia az Albának!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >