Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Pokrovenszki Krisztiánt javasolják új igazgatónak
Pokrovenszki Krisztiánt javasolják új igazgatónak Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. január 21.
Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése legutóbbi ülésén tárgyalt a Szent István Király Múzeum igazgatói beosztására kiírt pályázatról. Az elbírálás során a pályázóknak az intézmény vezetésével kapcsolatos elképzeléseit és a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének mint felkért szakmai véleményező szervezetnek a javaslatait is figyelembe véve egyhangú döntéssel Pokrovenszki Krisztiánt javasolja.

 

 

Hat pályázat érkezett be a Szent István Király Múzeum igazgatói álláshelyére kiírt pályázatra, melyet Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése január 18-i, pénteki ülésén bírált el. A testületi ülés előtt számos szakmai fórumon – szakmai és érdekvédelmi szervezetek képviselői – meghallgatták a jelölteket.

Figyelembe véve a pályázók eddigi szakmai életútját, a múzeum vezetéséről megfogalmazott elképzeléseit, valamint a pályázatok véleményezésére felkért bizottságként a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége által tett javaslatokat – pénteken a közgyűlés egyhangú döntéssel Pokrovenszki Krisztián személyére tett javaslatot. Határozatában a képviselőtestület a majd’ tíz éve a Szent István Király Múzeum munkatársaként dolgozó, valamint a Székesfehérvár és Fejér megye történetének feldolgozásában aktív szerepet vállaló pályázót bízta meg öt év időtartamra a Szent István Király Múzeum igazgatói feladataival.

A megyei hatókörű városi múzeumok vezetőjének megbízásához – és annak visszavonásához – a szakminiszter egyetértése szükséges. Az Önkormányzat megteszi a miniszteri egyetértés beszerzéséhez szükséges intézkedéseket, a vezetői megbízás ezt követően lép életbe.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >