Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Vesd bele magad! – kertészeti pályázat kisiskolásoknak
Vesd bele magad! – kertészeti pályázat kisiskolásoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. január 24.
ImageVesd bele magad! címmel kisiskolás korú gyerekeknek és családjaiknak indított programot a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA. A pályázat keretében ingyenes vetőmagcsomagot lehet igényelni, benne kilenc féle zöldségmaggal. A programra 2019. február 15-ig lehet jelentkezni Fejér és Csongrád megyéből.

 

 

A Vesd bele magad! programot 2011-ben indították el, két év kihagyás után idén újraindul. Célja az élményszerzés, a szemléletformálás, és felhívni a figyelmet arra, hogy bizonyos zöldségféléket nagyobb anyagi befektetés nélkül otthon is elő lehet állítani. A vetőmagcsomag kilenc féle zöldség – saláta, hónapos retek, sárgarépa, cukkini, cékla, zöldborsó, csemegekukorica, paradicsom és vöröshagyma – magját tartalmazza, a program weboldalán segédanyagot és szaktanácsadást kapnak a résztvevők. A részvétel ingyenes, sem a vetőmagokért, sem a tanácsadásért nem kell fizetni.

A pályázatot korábban általános iskoláknak rendezték meg, idén azonban 6-12 éves korú gyerekek és családjaik vehetnek részt. A 2019-es év kísérleti jellegű, így a jelentkezéseket csak korlátozott számban, Fejér és Csongrád megyéből fogadják. Egy család egy vetőmagcsomagot igényelhet. Ha a családban három, 6-12 év közötti gyermek jelentkezik, úgy plusz egy csomag jár.

A programra február 15-ig lehet jelentkezni, a pályázatról legkésőbb március 8-ig döntenek, és március 20-ig kiszállítják a csomagokat a nyerteseknek postai úton.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >