Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A Vidi a DVTK ellen is elbukott
A Vidi a DVTK ellen is elbukott Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. február 11.
A kiesés elől menekülő DVTK látogatott az újjáépített MOL Aréna Sóstó létesítményébe a labdarúgó NB I 20. fordulójában. A házigazda MOL Vidi FC számára a Puskás Akadémiától elszenvedett arcpirító hazai vereség után kötelező volt a győzelem.

 

 

Mindez azonban hiába, jó kezdés és a Scsepovics révén korán megszerzett vezetés után kapitális védelmi hibákból két gól kapott a semmiből Marko Nikolics együttese, ezzel 2-1-re elbukott és nagyon távol került a bajnoki címtől. Husztinak az üres kapu és a 11-es is kevés volt, hogy betaláljon, de Negónak is sikerült 7 méterről a hajrában fölé durrantania egy visszagurított labdát. Ez volt az a találkozó, amit nem a győztes nyert meg, hanem a vesztes bukott el, csúnyán. Ez Diósgyőr nem egy acélos gárda, ha a Vidi csak a nagyobb ziccerei felét belövi, egy ötössel megy haza a DVTK.  E helyett 3 ponttal távozott.

 
Remekül kezdődött a hazaiak számára a meccs, mivel Scsepovics már a 4. percben megszerezte számukra a vezetést, s mivel éppen a Vidi mestere nyilatkozta azt, hogy a PAFC ellen túl korán kapott gólt együttese, amitől ideges lett, s törvényszerű volt, hogy jött a második gól, a harmadik, végül a vereség, meg is nyugodhatott a fehérvári egylet, lévén ezek szerint nyerni fog... De csak ezek szerint, merthogy a vezetés sem volt elég, sőt a folyamatosan érkező további 3-4 nagy helyzet, az első balról érkező kósza beívelésnél Juhász hibázott (újra) nagyot, s a DVTK a semmiből egyenlített. Aztán, hogy legyen további bánat hazai oldalon, egy újabb beívelésnél egy újabb hatalmas védelmi, helyezkedési hiba és egy újabb vendég találat érkezett...
 
Hatalmas érdeme volt Husztinak is abban, hogy a vendégek úgy mentek vezetéssel pihenőre, hogy azért ő maga és védőtársai többet tettek, mint az ellenfél... Az első játékrész hajrájában kétszer is ajtó-ablak helyzetben hibázott, s hogy az a bizonyos lúd körvér legyen, a második félidő elején egy jogosan megítélt 11-est vágott a jobb oldali lécre, úgy, hogy Bukrán kapus már a lövés előtt eldőlt a másik oldalra, ám a rutinos Vidi-támadó nem nézett fel, szétlőtte a jobb oldali lécet.
 
Hihetetlen volt nézni azt a vergődést, amit a bajnoki címvédő produkált. Görcsösen ment előre, a játéka teljes mértékben olvasható, kiszámítható volt, ennek ellenére is akadt bőven helyzete, mert ez a Diósgyőr bizony egy gyengécske alakulat, nemigen tudott építkezni, s a rombolásba is sok hiba csúszott. Ettől függetlenül a piros-kék alakulat elintézte nekik, helyettük is a dolgot: mindent kihagyott. Negónak 7 méterről sikerült egy visszagurított labdát az égbe lőnie, itt lehetett érezni, hogy ez a nap megint nem a Vidié, hogy valami nagyon nem stimmel a csapatnál. Ennél könnyebb ellenfele - nem megbántva a diósgyőrieket - aligha lesz a legutóbbi aranyérmesnek.
 
Hogy miért nem igazolt ismét érdemben a Vidi, miért volt végig a pályán a 2 milliós Hodzic, akinek, ha helyzete akad, azt kihagyja, amikor még az sem - mint most - akkor észrevétlen a pályán, s hogy vesztésre állva Nikolics a legalább aktív, sokat próbálkozó Pátkai helyett miért cserélte be a védekező, szűrő Hangyát, s egyáltalán miért volt annyira tanácstalan, hogy még ki sem használta a három cserelehetőségét? Talán jó kérdéssor, de válaszolni érdemben valószínűleg senki sem fog, legalábbis a sematikus "nem volt szerencsénk, rosszkor kaptunk gólt" nesze semmi fogd meg jól kategóriájú válaszokon kívül biztosan nem.
 
Totális mentális frusztráltság, fáradtság érződik a játékosokon, ez okozza a dekoncentráltságot, a rengeteg kihagyott ziccert és az ősszel európai színtéren sokszor áttörhetetlen védelem totális csődjét. Aki egy picit is konyít a sporthoz, látja ezt. Éppen ezért bízom abban, hogy a szép új sóstói irodákban a vezetők is tartanak némi önvizsgálatot, ha kell tükörbe néznek és rácsapnak az asztalra, még időben. Február 24-ig még lehet igazolni. Nem, még véletlenül sem csodacsatárok igazolását várom el a magam részéről tőlük - talán nem vagyok ezzel egyedül -, én tökéletesen megelégednék azzal, ha újra lenne a Vidinek egy Suljic és Henty kvalitású gyors, jól cselező, harcos játékosa. Mert ez a gyorsaság, kiszámíthatatlanság, harcosság most nagyon hiányzik ebből a csapatból. Ha már őket elkótyavetyélte (a korábban eltékozolt Kleinheislert már nem is említem) a fehérvári vezetőség, akkor legalább hasonló kaliberű spílereket illenék igazolnia.
 
Nem, nincs gond Futáccsal és Elekkel, ám mindketten külföldről jöttek vissza, ahol nem voltak szem előtt, hol játszottak és hol nem - Futács egy éve inkább nem -, így nekik idő kell, mire látható haszna lesz az ő játékuknak, ráadásul ők is magasabb, statikusabb játékosok, mint ahogy Scsepovics is, így velük sem lesz gyorsabb, kiszámíthatatlanabb a Vidi. Biztosan nem vak Nikolics, biztosan van oka, hogy őket kérte igazolni, de hogy ez még nem elég a minőségi előrelépéshez, a variációs lehetőségek bővítéséhez, az egészen biztos. Az, hogy a bajnoki cím elúszott, normális körülmények között borítékolható, ám mivel a magyar bajnoksáról van szó, még erre se vegyünk mérget. Egy biztos: ha a fehérvári elöljárók valóban előrelépést szeretnének, akkor gyorsan és hatásosan lépniük kell. A fejekben rendet tenni és igazolni szükséges. Másképp nem fog menni. A mágusok ideje már lejárt...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >