Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Velencén zárták a virágos projektet
Velencén zárták a virágos projektet Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. február 11.
A Velence Korzó dísztermében került sor a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny regionális projektzáró eseményére.

 

 

A rangos megmérettetés 2018-as, 25 éves jubileumi szezonját értékelték a verseny szervezőbizottságának vezetői dr. Csemez Attila elnök és Spanyárné Halász Szilvia alelnök, főzsűri-tag, területi vezető, székesfehérvári főkertész vezetésével. A programra meghívást kaptak a régió díjazott településeinek polgármesterei, képviselői, akik 10-15 perces prezentációkkal illusztrálták eredményes virágosító, illetve környezetszépítő tevékenységüket.

 
A házigazda jogán Velence polgármestere, Koszti András nyitotta meg a rendezvényt, megköszönve a szervezők felkérését a rangos esemény záróprogramjának befogadására. A városvezető kiemelte; Velence a Virágos Magyarország verseny kezdete óta részt vesz a megmérettetésen és nem véletlenül ért el komoly sikereket. Benkő Istvánné vezetésével rendkívül rutinos, nagy szakértelemmel rendelkező csapat szervezi a virágosításokat (évente több is van) és egyéb környezetszépítő tevékenységeket. Ezeken az alkalmakon a város apraja-nagyja jelen van, óvodások, iskolások, szülők, nevelők, intézmények dolgozói, s a rendkívül aktív helyi nyugdíjasok.
 
Koszti András ismertette Velence városának legfőbb futó, vagy éppen a közelmúltban befejezett beruházásait, projektjeit, elért eredményeit és jövőbeli terveit is, majd kimerítő előadása után Spanyárné Halász Szilviával közösen oklevéllel jutalmazta a virágosítás és környezetszépítés terén legaktívabb helyi intézmények, kollektívák, nyugdíjasklubok képviselőit és több magánszemélyt. Összesen 33 elismerő oklevelet nyújtottak át az arra érdemeseknek.
 
A Virágos Magyarország verseny szervezőbizottságának elnöke, dr. Csemez Attila a megmérettetés egyre növekvő jelentőségéről, népszerűségéről beszélt, kiemelve, hogy nem csak számában nőtt az elmúlt esztendőben a résztvevő települések száma, a nevezők minőségben is egyre magasabb nívón teljesítenek, ami rendkívül örömteli, hiszen ezzel az egész ország arculata lesz üdébb, zöldebb és virágosabb. Ahogy fogalmazott: "A zöldfelület állapota, arculata az adott település névjegykártyája".
 
Ebben a tekintetben igen jól áll Fejér megye. Az elmúlt esztendőben közel tucatnyi település kapott kisebb-nagyobb elismeréseket, köztük Alsószentiván, a Jubileumi díjjal elismert Székesfehérvár, Etyek, Lajoskomárom (a nemzetközi versenyben is indulhatott) Rácalmás és a 2017-es Arany Rózsa-díjas Velence, a 2018-as Turisztikai díjazott, az MTÜ különdíjasa.
 
Székesfehérvár főkertésze azon kevesek közé tartozik, akik kezdettől fogva figyelemmel kísérhették a verseny kibontakozását és fejlődését. "25 év alatt nagyon sokat változott a verseny. Fehérvár a legelejétől minden évben jelentkezett a megmérettetésre és általában sikerrel szerepelt. Az elmúlt negyedszázadban folyamatosan változtak a bírálati szempontok, követve az Európai Virágos Városok és Falvak versenyének hasonló szempontjait, s ezeket építjük be a magyar versenybe." - mondta Spanyárné Halász Szilvia, aki a hazai mellett tagja a nemzetközi zsűrinek is.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >