Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Találkozás 12 fiatallal Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. február 13.
Harmadik alkalommal találkoztak a Szóval győzni döntősei. A második felkészülési hét első mentornapját ismét Kozáry Ferenccel, a Vörösmarty Színház színművészével tölthették a fiatalok. A másfél órás programon a bemelegítés után ezúttal egy beszédtechnikai, viselkedés- és retorikatréningen szerezhettek új ismereteket a résztvevők.

 

 

Tizenkét középiskolás győzte meg szavaival dr. Ignácz Adrienn pszichológust, Bakonyi István irodalomtörténészt és Kozáry Ferenc színművészt, azaz a Szóval győzni verseny mentorait január végén. A döntőbe került versenyzők a múlt hét folyamán már részt vehettek két mentornapon, ahol először Kozáry Ferenc foglalkozott a fiatalokkal és a testbeszéd, szemkontaktus és hangsúly jelentőségéről beszélt a gyerekeknek.

A második alkalommal Bakonyi István tartott rendhagyó irodalomórát, ahol a retorika alapjairól tanulhattak, majd dr. Ignácz Adrienn vette kezelésbe a döntősöket és az eredményorientált kommunikációról tartott foglalkozást.

Most újra Kozáry Ferenc színművész foglalkozott a diákokkal. A másfél órás mozgalmas, mozgásos órát egy bemelegítővel kezdték és egy rövid visszaemlékezéssel az előző alkalommal tanultakról. Ezt követően Karinthy Frigyes: Találkozás egy fiatalemberrel című egypercesét kapták kézhez, a feladat pedig nyilvános előadás volt. Pulpituson, a mikrofonba. A sikeres felolvasás után pedig értékelniük kellett egymás teljesítményét. A foglalkozást vezető mentor elmondta, hogy már most sokat fejlődtek a döntősök, sok apró trükköt elsajátítottak, amit ügyesen beépítenek a feladat megoldásba, de a ’munka dandárját’ otthon kell elvégezniük, hiszen a gyakorlás útján rögzülnek majd igazán a fortélyok.

A döntősökre még két mentornap vár a március 8-i nagy megmérettetés előtt. A következő alkalommal ismét Bakonyi tanár úr és dr. Ignácz Adrienn foglalkozik majd velük, az utolsó találkozón pedig Azurák Csaba, a TV műsorvezetője, a verseny házigazdája, moderátora és zsűritagja segíti majd a fiatalokat a döntőre való felkészülésben.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >