Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Barokk és modern Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2019. február 25.
A zenekarépítés után most a barokk és a modern zene különbségeit, a vibrato, szekvencia, partitúra vagy éppen a fúga fogalmát ismerhették meg a mai PartiTúra előadás keretében a diákok. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar ifjúsági hangversenysorozatának újabb állomásán Britten: Változatok és fúga egy Purcell témára című művét adta elő a zenekar, előtte pedig zenével illusztrált, humorral fűszerezett kis zenei kalauzban ismertette a most sorra kerülő műfajokat, fogalmakat ifj. Major István, a Zenekar igazgatója. A Szimfonikusokat ezúttal Werner Gábor vezényelte.

 

 

A december 3-i zenekarépítés után ma újabb zenekari kalauzra várta a fiatalokat az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A PartiTúra ifjúsági hangversenysorozat februári előadásán Britten: Változatok és Fúga egy Purcell témára című művén keresztül juthattak közelebb a diákok a barokk és a modern zenéhez. A darab előtt ifj. Major István, a Zenekar igazgatója mesélt a stílusok közötti különbségekről, a barokk zene jellemző eszköztáráról.

A zenei kalauzt, a Szimfonikusok azonnali illusztrációja tette a legfiatalabbak számára is könnyen érthetővé. Mint ifj. Major István elmondta, a mű eredetileg is azzal a céllal született, hogy megismertesse a gyerekekkel a szimfonikus zenekart, annak hangszereit, jellemző játékmódját. Az ismertető után a Werner Gábor karmester által vezényelt zenekar játszotta el a teljes Britten-darabot.

A PartiTúra hangversenysorozat idei évada májusban zárul a Melodika Projekt interaktív show-jával.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >