Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Kiadvány az ARÉV fél évszázados jubileumáról
Kiadvány az ARÉV fél évszázados jubileumáról Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. február 28.
Ötven éve történt - Volt egyszer egy ARÉV, volt egyszer egy kiállítás: a fél évszázados jubileumhoz kapcsolódó kiállítás anyagából könyv jelenik meg dr. Demeter Zsófia és Kiss Lajos szerkesztésében. A kiadványt csütörtökön délután mutatják be a Gazdaság Házában.

 

 

50 éve épült Fehérváron az első panelház – ebből az alkalomból indult 2015-ben az a nagyszabású programsorozat, amelynek részeként összegyűjtötték a kor dokumentumait és relikviáit. Az egykori „arévesek” értékőrző és feltáró munkájának köszönhetően jött létre a nagyipari építési technológiákat, az ARÉV eredményeit, illetve közösségi munkáját bemutató vándorkiállítás. A felidézett kor évtizedeiben átalakultak a nagyvárosok: új arca lett Székesfehérvárnak is, valamint az új technológia megjelenése hatott az egész infrastruktúrára, és szinte minden fehérvári lakosnak fűződnek emlékei, vannak kötődései a panelekhez.

Február 28-án, csütörtökön 15 órakor mutatják be az Ötven éve történt - Volt egyszer egy ARÉV, volt egyszer egy kiállítás című kiadványt a Gazdaság Házában, amelyet dr. Demeter Zsófia történész és Kiss Lajos, az ARÉV Baráti Kör Egyesület elnöke szerkesztettek. A könyvbemutatón dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő mond köszöntőt, a kiadványt Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke ajánlja a megjelentek figyelmébe. A rendezvényre várják a szakma képviselőit, az egykori lakókat és minden építészet iránt érdeklődőt.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >