Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Elsőre siker volt az Életmód Nap
Elsőre siker volt az Életmód Nap Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. március 01.
Élénk érdeklődés mellett, 75 fő részvételével került megrendezésre Velencén az 1. Életmód Nap, amely különböző mödszerek által, képzett szakemberek prezentálásában mutatta be az egészséges életmód előnyeit. Volt étkezési- és a munkahely váltással kapcsolatos tanácsadás, illetve a függőségek, szenvedélyek kezeléséről is hallhattak a részt vevők, akik egy kompetencia tesztet is kitöltöttek és játékos feladatokban is kipróbálhatták magukat.

 

 

Az esemény sikeréhez jelentősen hozzájárultak a Gárdonyi Járásban illetékes Velencei Egészségfejlesztési Iroda (EFI) munkatársai, akik szűrésekkel, tanácsadással segítettek a jelenlévőknek az útkeresésben.

 

 
Az esemény keretében vehették át elismeréseiket az "Ablak a világra" című rajzpályázat legjobbjai. A díjakat Koszti András polgármester afta át az arra érdemeseknek. A függőségben élők vagy a hozzátartozóik segítségére Székesfehérvárról érkezett a RÉV Karitász szervezet vezetője, aki szemüvegek segítségével érzékeltette, hogy milyen bódult állapotban lenni, miféle veszélyei vannak a tájékozódásban, az érzékelés milyen hamis képet fest, amely a való világtól milyen messze is van.
 
 
- Örömmel tapasztaltuk, hogy a meghívott dietetikus kollégát keresték fel legtöbben, de szinte minden érdeklődő a vérnyomás illetve a vércukor mérésnél időzött a legtöbbet és hallgatta a szakember értékelését, útbaigazítását. Itt szeretném külön megköszönni a Velencei EFI munkatársainak a sikeres együttműködést! A jelenlévők élvezhették a gyógymasszőr előadónk minitornáját, aki a helyes testtartás fontosságáról beszélt, mi több, a szerencsések még frissítő masszázsban is részesülhettek. Megtudhattuk egy gyógypedagógus hallgatótól, hogy kit is nevezünk sérültnek és kit egészségesnek, hogyan tudunk segíteni és együtt élni ezzel a mindennapokban. Ezeken kívül gyerekjóga oktató hívta fel a figyelmet, hogy a fiatalok körében milyen fontos az "üres fej", a relaxáció, a kikapcsolás. Erre mindenkinek van  igénye, de a mai felgyorsult világban ezt nagyon nehéz elérni és erre időt szakítani. - foglalta össze a lényeget Titonelliné Nemzetes Gabriella a projekt helyi koordinátora.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >