Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Közel ezer mesekönyvet gyűjtöttek
Közel ezer mesekönyvet gyűjtöttek Nyomtatás E-mail
Írta: Barátság Mozi   
2019. március 05.
Lezárult a Mozinet Kft. által meghirdetett, a Máltai Szeretetszolgálat segítségével megvalósított mesekönyvgyűjtő akció, amelyhez több hazai mozi, köztük a fehérvári Barátság mozi is csatlakozott. A város filmszínházának közönsége közel ezer könyvet hozott a gyűjtőládákba, és még az utolsó napon is érkezett egy könyvekkel gazdagon megpakolt ovis csoport.

 

 

Klasszikus és modern mesék, népmesék, kis- és nagyalakú könyvecskék, leporellók, színezők sorakoznak a Művészetek Háza egyik raktárában álló dobozokban – közel ezer könyv gyűlt össze az akció során. Néhányan még zsírkrétákkal, ceruzákkal, dvd-kkel, kirakós játékokkal is megtoldották adományukat, amelyet majd a Máltai Szeretetszolgálat szállít el és oszt szét a rászorultak között.

A gyűjtőakció ötletét egy film adta. A Kafarnaum – A remény útja című, Oscar-díjra is jelölt alkotásról neves művészek és közéleti személyiségek mondták el véleményüket egy rövid videóban. Az ott elhangzottak nyomán indult a mesekönyvgyűjtés, amit a filmet forgalmazó Mozinet Kft. a Máltai Szeretetszolgálat segítségével valósított meg az arra vállalkozó hazai mozikkal együttműködve. Fehérváron a Barátság mozi csatlakozott a heteken át zajló akcióhoz, amely múlt csütörtökön zárult. 

Az utolsó nap reggelén újabb ovisok, a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda Süni csoportja érkezett, könyvekkel gazdagon megpakolva: a gyerekek sokfajta könyvet hoztak azok számára, akik másként nem jutnak mesekönyvekhez.

Az akció szervezői köszönik a kedvességet a gyerekeknek és mindenkinek, aki az elmúlt hetekben mesekönyvet hozott a fehérvári moziba!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >