Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Betegfórum az egészséges vesékért
Betegfórum az egészséges vesékért Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. március 07.
Vese világnapi betegfórumra várják az érintetteket a Dialízisközpontban jövő kedden. A nyilvános programon az egészséges életmódnak azokról a tényezőiről beszélnek, amelyek a vese egészségét segítenek megőrizni, a nyitó előadást Dr. Zakar Gábor orvosigazgató tartja.

 

 

Minden év márciusának második csütörtöke a Vese világnapja. A vesebetegség bárkit érinthet, a rizikófaktorok közé tartozik a cukorbetegség és a magas vérnyomás, illetve a kialakulás kockázatát növelheti a túlsúly, a dohányzás, a nem megfelelő folyadékfogyasztás és a mértéktelen gyógyszerfogyasztás is.

Az idei kampány szlogenje: Gondolj rá! Értékeld! Erősítsd! – a szervezők arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy megfelelő életmóddal egészséges vesékkel élhetünk.

Székesfehérváron betegfórumot szervez a Fejér Megyei Vesebetegeket Támogató Egyesület és a BBraun Avitum Hungary 9. Dialízisközpontja – Dr. Besenczi Boglárka, Dr. Szűts Marcella, Dr. Varga Andrea belgyógyász és nefrológus szakemberek közreműködésével. A felvezető előadást Dr. Zakar Gábor orvosigazgató tartja. Az érdeklődőket a Dialízisközpontba, a „Művese Állomáson” (Seregélyesi u.3.) várják.  

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >