Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Versenyképesség: fejleszteni és fenntartani a fejlődést
Versenyképesség: fejleszteni és fenntartani a fejlődést Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. március 07.
Smart city fejlesztések, startup vállalkozások és versenyképesség – a legújabb trendekről tartottak előadást a témák elismert szakemberei a Versenyképesség és innováció Magyarországon című konferencián. A Corvinus Alba Karrier Klub által szervezett fórumon Palotai Dániel, az MNB ügyvezetője és főközgazdásza a bank 330 pontból álló versenyképességi programját foglalta össze, majd Mészáros Attila alpolgármester azokat a fejlesztéseket vázolta fel, amelyekkel a város járul hozzá a versenyképesség fejlesztéséhez és fenntartásához.

 

 

Versenyképesség és innováció Magyarországon: a jövő trendjei a smart city fejlesztésekkel, a startup-ok világával és a vállalatok versenyképességével volt a ma rendezett konferencia témája a BCE Székesfehérvári Campusán.

A Corvinus Alba Karrier Klub által szervezett eseményen Palotai Dániel, az MNB ügyvezetője és főközgazdásza tartotta a szakmai fórum nyitó előadását – a bank 330 pontból álló versenyképességi programját foglalta össze. Mit kell tennie Magyarországnak ahhoz, hogy 2030-ra utolérje Ausztriát gazdasági értelemben? Hogyan kell felzárkóznunk? Milyen stratégiát kell folytatnunk, milyen versenyképességi reformokra van szükség? – ezekre a kérdésekre adott választ egy dinamikusan fejlődő pálya felrajzolásával. Az előadó beszélt az MNB 12 fejezetre osztható versenyképességi programjáról, érintve például, hogy a különböző területeken – a kkv-szektorban, a felsőoktatásban, vagy a népesedéspolitikában – mire lenne szükség ahhoz, hogy a felzárkózási folyamat tartós maradhasson, és az uniós országokhoz képest legalább 2%-os növekedési többletet tudjunk fenntartani.

Mészáros Attila
alpolgármester köszöntőjében a diákszervezet szakmai szimpóziumát mérföldkőnek nevezte a város felsőoktatásában. „Ahhoz a versenyképességhez és annak fejlődéséhez, amit az elmúlt években Magyarország elért, ahhoz Székesfehérvár és a régió jelentős mértékben hozzájárul.” – fogalmazott, és a 18 milliárd forintot is meghaladó 2018-as helyi iparűzési adó apropóján a városnak és a vállalatoknak a magyar GDP-hez való komoly hozzájárulását hangsúlyozta. Székesfehérvár gazdaságának a versenyképességét illetően beszélt többek között a munkavállalók reaktiválódásának a fejlesztéséről, a vállalatokkal közösen felvállalt digitalizációs programról és az átképzésekről.

A fórumon ezt követően Rab Árpád, a Budapesti Corvinus Egyetem docense, az e-business tantárgy oktatója és Vas György, a City Bank egykori menedzsere, a kisvállalkozások finanszírozása és pénzügyei tantárgy oktatója tartottak előadást.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >