Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Vitézi próbák, huszáravatás, laktanya-látogatás
Vitézi próbák, huszáravatás, laktanya-látogatás Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. március 08.
A ’48-as huszárok életével, a kardforgatás tudományával, a katonai élet mindennapjaival ismerkednek a Felsővárosi Óvoda és Ybl lakótelepi Tagóvodájának gyermekei március 11-e és március 14-e között. A színes, dalokkal, versekkel, mozgással fűszerezett ünnepi program keretében a legfiatalabb korosztály is megismerkedik az 1848/49-es forradalom és szabadságharc történetével.

 

 

A Felsővárosi Óvoda és az Ybl Tagóvoda nevelői csapata nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a gyermekek megismerjék hagyományos ünnepeinket. Minden évben több olyan eseményt és programot rendeznek, amelyen a gyerekekkel – és sok esetben szüleikkel együtt – elevenítik fel a múlt hagyományait, szokásait.

Március 11-e és március 14-e között a programok során a szülőföld szeretetét, a katonák életét ismerhetik meg közelebbről a gyerekek. Március 11-én, hétfőn 10 órakor 70 felsővárosi óvodás látogat el a Nagysándor József laktanyába, ahol katonazenekari kísérettel alaki kiképzést láthatnak a gyerekek.

Március 12-én, kedden 9 órától az Ezredéves iskola tornatermében az óvodások megépítik a Mészeg-hegyet, majd különböző vitézi próbákon mérik össze a csapatok ügyességüket.

Március 13-án, szerdán 9 órakor a Havranek utcában mutathatják meg tudásukat kardforgatásban, ágyúgolyó-gurításban a Felsővárosi nagyok és az Ybl Tagóvodából érkező két csoport. A bátorságpróbán 10 órától Ampli Ferenc huszárkapitány is részt vesz, hogy kézfogással tisztelegjen az ifjú huszárok teljesítménye előtt, és hogy visszakísérje a tagóvodába járó gyermekeket.

Március 14-én, csütörtökön 9.30 órakor a Felsővárosi Közösségi Házban tartják a Felsővárosi Óvoda március 15-i ünnepségét. Mind a négy csoport rövid műsorral készül, majd az ünnepség végén Nagy Ákos huszárkapitány huszárrá avatja az új kicsiket, akik először vettek részt a csatában és az ünnepélyen.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >