Készítsünk mennyeien finom datolyaszilvás édességeket! |
Írta: Temesvári Márta - FMC | |||||
2019. március 14. | |||||
Diéta alatt is szeretnél finom desszertet enni? Vagy épp csaló napot tartasz, és belefér egy kicsivel több szénhidrát a napi limitedbe? Akárhogy is van, mindenképpen találsz finom datolyaszilvás receptet magadnak ebben a posztban!
Egyik korábbi cikkemben már említettem, hogy a datolyaszilva remek szívvédő csodaszer is lehet, ha rendszeresen fogyasztjuk: csökkenti a szívroham kockázatát! Tele van kálium sókkal, amelyek a szív- és érrendszer számára szükségesek. Tápanyagai erősítik az érfalakat, csökkentik a hipertóniás kockázatot, s e gyümölcs normalizálja a vérnyomást. A gyümölcs akkor a legjobb, ha nyersen fogyasztjuk, ugyanakkor remek párosítás lehet süteményekhez, fagylaltokhoz, vagy gyümölcsmártásként, esetleg lekvárként. Különleges ízű aszalványt is készíthetünk belőle. Ha csak mascarpone és datolyaszilva van a konyhánkban, akkor se essünk kétségbe: ebből is készülhet finomság! Hámozzunk meg ilyenkor 2 datolyaszilvát, vágjuk kockákra és pürésítsük! 100 g mascarponét keverjünk el egy csomag vaníliás cukorral, s keverjük a püréhez. Verjünk kemény habbá 150 ml habtejszínt, keverjük a krémhez és már ehetjük is! Fontos, hogy a vásárlásnál alaposan nézzük meg, hogyan néz ki a datolyaszilva! Mindig koncentráljunk az élénkebb színűekre, figyeljünk rá, hogy a csészelevelek teljesen szárazak legyenek!
A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva: http://www.fmc.hu/2019/02/23/keszitsunk-mennyeien-finom-datolyaszilvas-edessegeket/
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!
Powered by !JoomlaComment 3.21
3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved." |
< Előző | Következő > |
---|