Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Mongol delegáció járt Székesfehérváron
Mongol delegáció járt Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. március 25.
Mongol delegáció érkezett Székesfehérvárra a nagykövetség közreműködésével. A küldöttséget Dr. Tóth Ferenc kalauzolta az Alba Ipari Zónában, amelynek során üzemlátogatáson vettek részt a Fémhatás Kft-nél, és megnézték az új fémmegmunkáló üzemcsarnokot. A Városházán dr. Cser-Palkovics András polgármester fogadta a külföldi vendégeket.

 

 

Mongol delegációt kalauzolt az Alba Ipari Zónában Dr. Tóth Ferenc, az ipari park ügyvezetője. Erdenet városával több mint tízéves kapcsolata van Székesfehérvárnak: a delegáció azért érkezett, hogy ezt a kapcsolatot gazdasági tartalommal töltsék meg, ezért ismerkednek az itt található cégekkel, az általuk kínált üzleti lehetőségekkel, mondta el az ügyvezető. A küldöttség segítséget ajánlott a mongol cégekkel való kapcsolatfelvételben, amelyek Magyarország iránt érdeklődnek. A tapasztalatcsere során külön témaként szerepeltek az ipari park típusú fejlesztések elindításának tanulságai. 

Damba Batlut
, Orkhon megye kormányzója, Erdenet polgármestere a látogatásról elmondta, hogy a két város 2008-ban indult együttműködése sokat fejlődött, a jelenlegi misszió célja, hogy mindkét fél számára hasznos projekteket és programokat valósítsanak meg, főleg az innovációs technológia területén. Érdeklődnek mind a felmerült problémák, mind a jógyakorlatokat illető tapasztalatok irányában.

A mongol vendégek a Fémhatás Kft. csarnokát nézték meg Billig István vezetésével. A 2010-ben alapított, jelenleg 30 főt foglalkoztató családi vállalkozásnál tett üzemlátogatáson a tulajdonos bemutatta a pályázati támogatással felépített új fémmegmunkáló üzemcsarnokot, ahol a használatbavételi eljárást követően elindul a fémforgácsolás, a készülékekhez, szerszámokhoz szükséges fémalkatrészek gyártása – amelyekből többek között az Audinak is szállítanak. A sikeres vállalkozás éves bevétele 400 millió forint, négy alkalommal nyertek el GINOP-pályázatot, és az Óbudai Egyetem partnereként részt vesznek a duális képzési programban is.

A küldöttség a nagykövetség közreműködésével érkezett Székesfehérvárra: a külföldi delegációval a nap folyamán dr. Cser-Palkovics András polgármester találkozott a Városházán. A városvezető megmutatta a Díszterem kulturális és történelmi nevezetességeit, beszélt a házban folyó munkáról, az itt helyet kapó rendezvényekről, majd megnézték a koronázási ékszerek másolatát és a polgármester dolgozószobáját.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >