Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Virágba borul a III. Béla király tér Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. március 26.
Tavaly késő őszre készült el a III. Béla király tér felújításának I. üteme, azonban a kedvezőtlen időjárás miatt a szakemberek a tér parkosítási munkáival nem tudtak végezni. A tavasz beköszöntével április elejére várhatóan elkészül a terület zöldfelület rendezése is. A teljes beruházás befejezése előtt a projektről dr. Cser-Palkovics András polgármester, dr. Kovács Béla Sándor önkormányzati képviselő és Bozai István városgondnok adott tájékoztatást.

 

 

A III. Béla király tér teljes felújítása 2018 júliusában kezdődött, és a Városgondnokság ÚT 2017-19. programja keretében valósult meg. A 85 millió forint összértékű projektben a 19 új parkolóhely mellett új járdarészek is épültek, és megújult a teljes aszfaltburkolat is. A parkmegújítási munkák az építkezés késő őszi befejezése miatt az idei tavaszra tolódtak.

A jó idő beköszöntével márciusban a szakemberek megkezdték a még hátralévő zöldfelületi munkákat: a már korábban telepített 31 darab díszfa – juhar, ostor, hárs, páfrányfenyő, cédrus és tölgy – és 1.200 díszcserje mellé most ültették be a tavaszi virágágyást, illetve folyamatosan zajlik a park füvesítése és a murvasétány felújítása is. A beruházás keretében teljesen megújul a szökőkút, amely egy modern, hatbefúvós, vízforgatós üzemeltetést kap.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester a bejáráson elmondta, a tér teljes egésze már felújításra szorult: „A szép adottságokkal rendelkező park megújítása, azt gondolom, kiválóan sikerült. Szép és színes lesz a park, amit március végén, április elején a lakók és a környező iskolákba járó diákok újra birtokba vehetnek.” Dr. Kovács Béla Sándor, a körzet önkormányzati képviselője kiemelte, hogy a már most is jelentős „szépészeti” beavatkozáson átesett park ékét a megújult szökőkút és a visszakerülő szoborpár adja majd. Bozai István városgondnok a III. Béla király téri projektet a 2018-19-es év leglátványosabb komplett felújításának nevezte.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >