Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Húsz mesemondó gyermek versengett az Óperencián innen és túl Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. március 28.
Döntőjéhez érkezett az idei Óperenciás Fejér Megyei Mesemondó Verseny. A szervező Gárdonyi Géza Művelődési Házban húsz finalista általános iskolás indult, hogy elnyerje a legjobbaknak járó elismerést és jutalmat.

 

 

Az Óperenciás Fejér Megyei Mesemondó Versenyt 18. alkalommal rendezték meg a Fejér megyei általános iskolások körében. Összesen 23 iskolából – köztük 12 székesfehérvári és 11 megyei intézményből – jelentkezett 94 mesemondó, Fehéráron kívül neveztek Perkátáról, Sárszentmihályról, Csőszről, Velencéről, Kápolnásnyékről, Tácról, Pusztaszabolcsról, Pázmándról, Enyingről, Nagylókról és Csórról is.

A múlt heti elődöntőket követően most a döntőjéhez érkezett a vetélkedő a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Népmesepontjában, ahol húsz diák szállt versenybe a neves és ismert személyekből álló zsűri előtt. A fiatalokat Benkő Andrea, a Kossuth Rádió szerkesztő-műsorvezetője, Bumberák Maja mesemondó, a Népművészet Ifjú Mestere, Nagy Judit, a Szabad Színház rendezője és Vakler Lajos Penna Regia-díjas újságíró, szerkesztő-műsorvezető értékelte.

A finalisták közül 8-an emléklapot és a Rosszul őrzött homokóra című könyvet kapták jutalomként. A díjazott 12 gyermek oklevéllel, értékes társasjáték- és könyvjutalommal gazdagodott, a helyezések az alábbiak szerint alakultak.

1-2. évfolyam
Különdíj: Balogh Rubina
III. helyezett: Szuszán Marcell, II. helyezett: Tóth Zsuzsa, I. helyezett: Varga Vanessza

3-4. évfolyam
Különdíj: Pethes Zoé Viktória
III. helyezett: Rácz Lili Szonja, II. helyezett: Mátay Flóra Korina, I. helyezett: Schneider-Zaj Ákos

5-8 évfolyam:
III. helyezett: Köbli-Mohr Letícia, II. helyezett: Hujber Fanni Boglárka, I. helyezett: Borbély Levente Miklós és Lukács Bulcsú Sándor

A hagyomány 2020-ban folytatódik. A szervező intézmény azt ígéri, hogy jövőre ismét megmérkőzhetnek a fiatalok az Óperenciás meseversenyen

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >