Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Kreatív Építő Kezek 2019
Kreatív Építő Kezek 2019 Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2019. április 01.
Szombaton délelőtt hirdették ki a Kreatív Építő Kezek szakmai vetélkedő eredményét. A Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Építőipari Tagozata a Jáky Emlékbizottsággal együtt négy évvel ezelőtt álmodta meg az építőipari szakmai versenyt.

 

 

Több városból: Békéscsabáról, Debrecenből, Győrből, Losoncról, Pécsről, Salgótarjánból, Szabadkáról és Veszprémből összesen 11 csapat érkezett Székesfehérvárra a csütörtökön kezdődött Kreatív Építő Kezek vetélkedőre.

A verseny célja nem a lexikális tudás mérése volt, sokkal inkább a versenyzők gondolkodásra sarkallása, a műszaki feladatok megoldásának kitalálásától a tervezésen, szervezésen át a megvalósításig. A játékos vetélkedő kiváló alkalmat biztosított arra is, hogy a szakképzés közvetlen kapcsolatot építsen ki az építőanyag-gyártókkal, a forgalmazókkal és az építési vállalkozásokkal. A szakmai versennyel pedig fel tudják hívni a szervezők a vállalkozók, az építő szakma, valamint minden érintett figyelmét az oktatás és a szakmai utánpótlás fontosságára.

„Köszönöm minden csapatnak, hogy részt vett a versenyen, és remélem, hogy érdekes és izgalmas volt az elmúlt két nap.” – hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a verseny szombat délelőtti díjátadóján. Mint mondta, a város többek között azért is állt a vetélkedő mellé, mert jó példával elöl járva a leendő szakembereknek nyújtunk segítséget és ismerkedési lehetőséget. 

Dominó Csaba, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum kancellárja arról beszélt a díjátadón, hogy a kreatív, megújuló gondolkodás a jövő záloga. A versenyen pedig egy olyan közösség formálódik, ami biztos alapot jelent arra, hogy együtt elérjék kitűzött céljaikat – mondta. 

A szakmai vetélkedőn összesen 121 pontot lehetett összegyűjteni: 99 ponttal harmadik lett a Győr Hild csapat, 102 ponttal a Losonc Oszi csapat lett a második és 105 ponttal a Szabadka Poli csapata nyerte a versenyt. 

A vetélkedő aktív támogató partnere volt több építőanyag-gyártó, -forgalmazó és kivitelező cég, amelyek nem csak a vetélkedőhöz szükséges építőanyagokkal és pénzzel támogatták rendezvényt, hanem személyes jelenlétükkel is, ugyanis felvállalták egy-egy állomás feladatainak lebonyolítását.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >