Kezdőlap arrow Sport arrow VB-re készülnek a fehérvári kempósok
VB-re készülnek a fehérvári kempósok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. április 04.
Alig két hét van vissza a harcművészetek ünnepségének is méltán nevezett portugáliai kempo VB-ig. A Word All-Styles Championship rendezvényen a Székesfehérvári Kempo Egyesület részéről Burián Bendegúz, Burián Bence, Koza Márk és mesterük, Polgár Tamás fogja képviselni városunkat.

 

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is részt vesz a portugáliai viadalon a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség. A szövetség minden évben kiválasztja legjobb versenyzőit, és azokat küldi a világbajnokságra, ahová körülbelül 40 országból érkezik több ezer harcművész, hogy különböző szabályrendszerben megméresse magát.

A Székesfehérvári Kempo Egyesület tagjai nem állnak ismeretlenül e megmérettetés előtt. Koza Márk például a tavalyi világbajnokságról négy aranyérmet is elhozott.

A VB-re a 2018-as versenyszezonban nyújtott teljesítményével tudta kvalifikáltatni magát: az ifik és a juniorok között második lett az eredményei alapján. Minden versenyen hat versenyszámban indult, és mindig mindenben sikerült a dobogóra felállnia. (Általában egyébként minden versenyen, amin elindult, három arany, 1-2 ezüst és 1-2 bronzérem került a nyakába.) A legutolsó pontszerző versenyen négy arannyal és két ezüstéremmel tért haza.

Az idei VB-felkészülése két részre osztható, hiszen februárban sérülést szenvedett el az egyik edzésen. (Egy lábfeszítés során meghúzódott a szalagja.) Így közel három hét intenzív edzést volt kénytelen kihagyni – egy hétig fekvőgipszben is feküdt. A baleset után fokozatosan kezdett el edzeni, mert nem szerette volna, hogy nagyobb baja legyen. Február előtt heti 5-6 edzésen vett részt, ami box, jiu jitsu és kempo gyakorlatokból állt össze. A sérülésből való felépülést követően 8-9 növelte a heti edzések számát.

Sajnos nem így terveztem, de ugyanúgy formában érzem most magam, mintha nem sérültem volna le.” – mesélte – „Szerencsére nagyon sokat fejlődtem az utóbbi időben technikailag és fizikálisan egyaránt. Minden versenyt próbálok ugyanolyan komolyan venni, legyen szó nemzetközi vagy regionális megmérettetésről. A VB esetében azonban az intenzitás nagyobb szinten van.”

A székesfehérvári fiú alvásmennyisége mostanában észrevehetően csökken. Általában 18.00 órakor kezdődik az első edzése – ha előtte nem megy el futni –, és 22.00 óra környéken ér haza, ami rendesen kiszívja belőle az energiát. Általában pénteken érzi magát a legfáradtabbnak, mivel addigra már hét edzés van a háta mögött. Az étkezésnél próbál odafigyelni arra, hogy ne a legzsírosabb, legegészségtelenebb tápanyagokat vigye be a szervezetébe, de azért nem olyan szigorú magával, hogy ne férjen bele egy kis „csalás” is.

 „A VB-re idén is édesapám fog elkísérni – immár harmadik éve. Ő indított el ezen az úton, és nagyon várom már az apa-fia utazást. Óriási támogatást nyújt nekem apukám. Nélküle nem tudom, hogy mit értem volna el az életben vagy a sportban. Hatalmas megtiszteltetés, hogy a hazámat képviselhetem, hogy Magyarország színeiben harcolhatok a legrangosabb kempoversenyen. Nincs is annál jobb érzés, mint amikor a győztesmeccs után magasba emelhetem a piros-fehér-zöld zászlót.”

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://www.fmc.hu/2019/04/02/vb-re-keszulnek-a-fehervari-kemposok/

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >