Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Kiváló szakemberek, akik gondoskodnak, szeretettel nevelnek Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. április 25.
A Bölcsődék napja alkalmából köszöntötte a bölcsődevezetőket és a bölcsődei dolgozókat dr. Cser-Palkovics András polgármester. Azt fogalmazta meg köszönetét tolmácsolva, hogy az ellátási forma olyan kuriózum, amelynek a működtetésében óriási szerepe van a jól képzett, a legkisebbekről gondoskodó, őket szeretettel nevelő szakembergárdának.

 

1852-ben április 21-én nyitották meg az ország első bölcsődéjét francia példák nyomán, mint kisgyemeknevelő intézményt, leendő édesanyák nevelőhelyét – erre emlékeztet a Bölcsődék napja.

Dr. Cser-Palkovics András
polgármester ünnepi beszédében az önkormányzati fenntartásban működő bölcsődék működtetéséről beszélt – a külföldi delegációk látogatásainak kontextusában. A vendégek – mondta – nagy tisztelettel és csodálattal adóznak az intézményrendszer iránt, amit mi magyarok természetesnek tartunk. „Ennek az intézményrendszernek van egy olyan humánpolitikai erőforrása, szakembergárdája, amely nap mint nap működteti ezt a hálózatot, ezt az ellátási formát, vagy talán úgy is fogalmazhatnánk, szolgáltatási formát. A fehérváriaknak és a környező településen élők számára is.” Ez az ellátási forma önmagában is kuriózum, Európában egyedülálló, dacára annak, hogy Párizsból indult el, tette hozzá a polgármester, és köszönetet mondott a picikről gondoskodó, őket szeretve nevelő dolgozóknak. Mint polgármester és mint édesapa a pozitív, hálát megfogalmazó visszacsatolásokat közvetítette az elvégzett munkáért.

A rendezvény a Hermann László Zeneiskola műsorával folytatódott: két Rakov-melódiát adott elő Bakos-Kapási Zsófia és Hartyányi Zsuzsanna csellón, zongorán kísért Vajda Zsuzsanna. Az ünnepséget állófogadás zárta Brájer Éva alpolgármester pohárköszöntőjével. A rendezvényen részt vett Mészáros Attila alpolgármester, valamint az önkormányzat képviselői, tanácsnokai.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >