Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Tavaszi megújulás az Esélyegyenlőség kertjében
Tavaszi megújulás az Esélyegyenlőség kertjében Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. április 25.
Nyolcadik alkalommal szépülhetett meg az Esélyegyenlőség kertje Székesfehérváron, az Esélyegyenlőségi Tematikus Programsorozat keretében. A tavaszi megújulás és az esélyegyenlőség jegyében a diákok a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. szakembereinek vezetésével végeztek kertészeti munkákat, ültettek virágot és gazoltak.

 

 

A tematikus programsorozat megnyitóján a rendezvény fővédnöke, a MűhelyVilág alapítvány nevében Fülöp Anita kurátor, míg Székesfehérvár Önkormányzata nevében Horváth-Tancsa Ágnes családügyi tanácsnok köszöntötték a résztvevőket.

Idén tavasszal 8. alkalommal lepték el szorgos kezű fiatalok az Alba Pláza előtti Esélyegyenlőségi kertet Székesfehérváron, hogy az Esélyegyenlőségi Tematikus Programsorozat keretében megszépítsék a parkot, és felhívják az ép társadalom figyelmét fogyatékossággal élő társaikra.

A több éve sikeresen folytatódó programsorozatot a fővédnök MűhelyVilág alapítvány mellett Székesfehérvár Önkormányzata és a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. is támogatja. Horváth-Tancsa Ágnes családügyi tanácsnok a parkban köszöntötte az eseményen résztvevő Székesfehérvári SZC Árpád Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Gimnáziuma, illetve a Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjait. Mint mondta, a régi hagyományokkal rendelkező program jó példa arra, hogy bemutassuk, fogyatékossággal élő társaink is értékteremtő, hasznos munkát tudnak végezni. Itt, Fehérváron pedig az érzékenyítő program nyomán a környezet is gyönyörűen megújul minden évben, hiszen sokáig csodálhatjuk a kezük nyomán virágba borult parkot, frissen festett padokat.

A MűhelyVilág alapítvány 2016-ban azzal a vízióval alakult, hogy elhivatottan támogassa az SNI-sek és a fogyatékossággal élők társadalmi integrációját, ezért is álltak 2019-ben a tematikus programsorozat élére. „A rendezvények lényege az elfogadás, a mottója pedig „…mert közös a világunk…”. Azt gondolom, ez pontosan kifejezi, hogy miért is vagyunk ma itt. Az a célunk, hogy ebben a közös világban felhívjuk a többségi társadalom figyelmét fogyatékkal élő társaikra!” – kezdte köszöntőjét Fülöp Anita, az alapítvány kurátora. Elmondta, hogy az évek során nagyon pozitív visszajelzések érkeztek a kertészkedésről, minden diák élvezte és tetszett nekik, hogy hosszú ideig csodálhatták a kezük munkáját Székesfehérvár szívében.

A kertészkedés alkalmával az Esélyegyenlőség kertjében az árpádos és vörösmartys tanulók örömmel húztak kesztyűt és ragadtak kapát, ásót. Kigyomlálták a kertet, pótolták a hiányzó növényeket, majd ecsetet ragadtak és lefestették a parkban található padokat is.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >