Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A kereszttől a feltámadásig Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. április 25.
A kereszttől a feltámadásig címmel ad húsvéti koncertet a Jézus Szíve Templomban a Vox Mirabilis Kamarakórus. Az április 27-én, szombaton 19.00 órakor kezdődő, kortárs egyházi műveket feldolgozó hangversenyen a kórus mellett számos vendégművész lép majd fel. Az est ezúttal nemes ügyet szolgál: a szervezők a teljes bevételt a párizsi Notre Dame újjáépítésére ajánlják fel.

 

 

Húsvéti hangversenyre várja az érdeklődőket a Vox Mirabilis Kamarakórus. A kereszttől a feltámadásig című koncerten számos vendégelőadó is fellép majd. Elfogadta a meghívást az 50. jubileumát ünneplő szolnoki Bartók Béla Nőikar, akik kortárs egyházi műveket énekelnek. Előadásukat Kiss Boldizsár és Molnár Éva vezénylik majd. A hangversenyen két Fischer Annie-ösztöndíjas művész is fellép majd: Zemlényi Eszter énekművész és Tóka Ágoston orgonaművész. Szerepel még az esten a Stringers Quartet és Balogh Eszter is, aki áprilisban nyerte meg a londoni Händel énekversenyt.

A házigazda Vox Mirabilis Kamarakórus több ősbemutatót is tart a Jézus Szíve templomban, többek között felhangzik majd Pergolesi: Stabat Mater című műve, valamint Dohnány Ernő és Tóth J. Miklós motettái. A kórust ezúttal is Zemlényi Katica vezényli.

Az április 27-én, szombaton 19.00 órakor rendezett hangverseny nemes ügyet szolgál: a művészek az est bevételét a párizsi Notre Dame újjáépítésére ajánlják fel és a nemes gesztus mellett gyűjtést is szerveznek. Ennek részleteiről és a jegyvásárlásról a +36/20/9527-521-es telefonszámon, illetve a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címen adnak bővebb tájékoztatást.

 

A koncertre minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >