Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Egy nap, amikor a lányoké a főszerep
Egy nap, amikor a lányoké a főszerep Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. április 26.
A Lányok Napja az ország legnagyobb lányoknak szóló pályaorientációs napja, mely segítségével az elmúlt években 250 iskolából több mint 10000 fiatal lány szerzett inspirációt jövőbeli elhelyezkedéséhez. A Nők a Tudományban Egyesület 8. alkalommal megszervezett eseményéhez ebben az évben az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara is csatlakozott, így április 30-án, kedden a lányoké lesz a főszerep a fehérvári intézményben is.

 

 

Április utolsó napján idén is a lányoké lesz a pálya, ugyanis nyolcadik éve szervezi meg a Lányok Napja elnevezésű, országos, STEM-területekhez közel álló szakmákat népszerűsítő, edukációs, pályaorientációs döntést elősegítő napot a Nők a Tudományban Egyesület. A különleges eseményen a fiatal hölgyek az ország legizgalmasabb cégeinek és egyetemeinek műhelytitkaiba kaphatnak betekintést. A szakmai nap keretében a résztvevőknek kutatók, mérnökök és informatikusok mesélnek szakmájukról és mindennapjaikról, illetve bemutatják az irodákat, kutatólaborokat, egyetemeket és eszközöket. Az idei évben a bemutatók fő témái a robotika és a mesterséges intelligencia köré épülnek.

A fehérvári felső tagozatos és középiskolás lányokat idén a rendezvény kertében az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara várja, hogy bebizonyítsa számukra, nekik is helyük van a fiúsnak vélt műszaki tudományokban. A program április 30-án, kedden 8.45 órától regisztrációval kezdődik, majd University Monopoly játék következik. A nap folyamán a hölgyek érdekes előadásokon ismerhetik meg az egyetem munkásságát, bemutatják számukra a laborokat. A délután a robotlaborban folytatódik, ahol megismerkedhetnek a programozás rejtelmeivel és a 3D nyomtatással is.

A program részletes információi, és a jelentkezési lap elérhető az esemény hivatalos honlapján, a http://lanyoknapja.hu/program-reszletek/?pid=710&fbclid=IwAR0tB-UYD2hHXcZukKSec-g8QnkFLdAPgWzOnWbqcWedY-SqwnO3JF50h6o  címen.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >