Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Nyugdíjas klubvezetők kirándultak Sóstón
Nyugdíjas klubvezetők kirándultak Sóstón Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. május 02.
A Nyugdíjas párbeszéd három és fél hónapos tapasztalatait és eredményeit értékelte dr. Cser-Palkovics András polgármester a klubok vezetőivel. A találkozót összekötötték egy sóstói kirándulással – abból az apropóból, hogy a programjavaslatok között olyan ötletek is elhangzottak, amelyek a helyi fejlesztések, létesítmények meglátogatásához kapcsolódtak.

 

 

A város már elkészített egy tájékoztató füzetet, és támogatja a programjavaslatokat – miközben az együttműködés folytatódik, többek között újabb találkozók szervezésével.


A nyugdíjas klubok vezetői a városnéző kisvonattal tettek kirándulást Sóstóra: a megújult természetvédelmi területen és az arénában Mészáros Attila alpolgármester kalauzolta végig a résztvevőket. A találkozót azzal a céllal szervezték, hogy értékeljék a Nyugdíjas párbeszéd eredményeit, tapasztalatait.

„Azért választottuk az értékelésre ezt a helyszínt, hogy egyben egy kirándulási lehetőséget is megmutassunk egyben – azokból, amelyekről a klubtalálkozókon beszéltünk.” Dr. Cser-Palkovics András polgármester megköszönte a lehetőséget, hogy látogatást tehetett a klubokban: ezek fontosak és komoly tapasztalatot is jelentenek egyben.

Az Önkormányzat több mint három hónapja működő programja során a 35 klubban tett látogatáson 654 kérdés, javaslat, észrevétel hangzott el – az ezekből összeállított fejlesztési ötleteket, javaslatokat és a már megvalósult programokat, újításokat foglalta össze az értékelő találkozó. „Az a közös célunk, hogy az itt élő nyugdíjas emberek még inkább otthon érezzék magukat Székesfehérváron. A legnagyobb tanulság számomra az volt, és jó lenne, ha ezt minden fehérvári érzékelné: mekkora szeretet jelenik meg a klubokban az otthon, a város iránt. Ha valamit lehetett érezni ezeken a találkozókon, akkor ez a lokálpatrióta érzés volt. Még a problémafelvetések is arról szóltak, mennyire szeretik önök ezt a várost.” – fogalmazta meg köszönetét a polgármester.

Az értékelés során kiemelte, hogy a látogatásokon egyértelműen az derült ki: a legtöbben a  mosolyt, a jókedvet, a jó hangulatot kérik, ilyen programokat szeretnének, ehhez kérnek segítséget. Már elkészült az a tájékoztató füzet, amelyet kifejezetten az idős korosztálynak állítottak össze az Önkormányzat és az intézmények kínálta lehetőségekkel, programajánlóval.

A város támogatja a kezdeményezések megvalósítását: táncos mulatságokat szerveznek a városrészekben, illetve igény van nyugdíjas expo, egészségügyi, jogi, szociális fórumok és kirándulások szervezésére is – amelyek keretében a város új létesítményeire, fejlesztéseire is kíváncsiak a helyi nyugdíjasok.

A helyi szakirányban tanuló fiatalok bevonásával számítógépes tanfolyamot indítanak, és felülvizsgálják a főpróbákra és a kedvezményesbérlet-konstrukcióra vonatkozó regisztrációs rendszert. Az egyeztetések tovább folytatódnak, beszélgetéseket szerveznek a színház, a zenekar és a kórház vezetőivel, a felmerült témákról, programokról pedig az érintett helyi cégeket is tájékoztatják. 

A polgármester az értékelést követően elmondta azt is, hogy a Hatósági Főosztályhoz ezidáig több mint 13,5 ezer kérelem érkezett be az ötezer forintos támogatásokra. 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >