Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Fehérváriak szívből jövő adománya a Csíki Versünnep rendezőjének
Fehérváriak szívből jövő adománya a Csíki Versünnep rendezőjének Nyomtatás E-mail
Írta: Vakler Lajos   
2019. május 13.
A Varga Sándor által megálmodott Székesfehérvári Versünnep, majd a székelyföldi, csíkcsomortáni Verstábor után, a magyar nyelv megőrzésének fontos eseménye a Csíki Versünnep.

 

 

A Székesfehérvárt képviselők az elmúlt években megtapasztalták, hogy a rendező csíkpálfalvai Márton Ferenc Általános Iskolának milyen nagy szüksége van olyan eszközökre, amelyek segítik, megerősítik munkájukat, magyar identitásukat.

Mihályi Magdolna, Varga Sándor özvegye, a csíkcsomortáni verstábor házigazdája - aki minden eszközzel segíti az iskolát - ösztönözte a közösséget, és gyűjtésbe kezdtek Székesfehérváron.

A gyűjtés eredményeként a Vörösmarty Mihály Könyvtár Budai Úti Tagkönyvtára, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár, az Alba Innovár, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, Sohonyai Edit írónő és magánszemélyek könyvekkel, kosárlabdákkal és egy laptoppal segítették az iskolát, amelyek Deák Lajosné, a határon túli feladatokért felelős tanácsnokának segítségével érkeztek meg Székelyföldre.

Az adományokat Csíkpálfalván, a VII. Csíki Versünnepen vehette át az iskola igazgatója, Fehér Ilona.        

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >