Kezdőlap
Vetélkedő IV. Béla király életéről Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. május 15.
Hatodik alkalommal szervezi meg nyugdíjasoknak szóló szellemi vetélkedőjét az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület. Az Árpád-ház Programhoz csatlakozva az idei évben IV. Béla király élete és munkássága a fő téma. A kétfordulós verseny elődöntőjét május 16-án, csütörtökön rendezik meg a Lövölde úti szolgáltatóházban.

 

 

13 klub, 18 csapat, 54 versenyző méri össze tudását az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület szellemi vetélkedőjének első fordulójában csütörtökön. Mint arról az eseményt beharangozó keddi sajtótájékoztatón Csetényi Attiláné egyesületi elnök elmondta, immár hatodik alkalommal hirdették meg tagjaik körében a versenyt.  Az Árpád-ház Programhoz csatlakozva az a cél, hogy méltóképpen emlékezzenek meg királyainkról, valamint városunkról és környezetünkről. „Mindig nagy igyekezettel készülnek a versenyzők, melynek fontos célja az is, hogy szellemileg frissen tartson bennünket.”

A vetélkedő témaköreit Fejes Rudolf, az egyesület titkára állította össze. IV. Béla király, Székesfehérvár története a török kiűzésétől a barokk kor végéig, valamint általános műveltségi kérdések szerepelnek az elődöntőben. A feladatlapon szereplő kérdések egy részére konkrét vagy kifejtő válaszokat kell adni, illetve 21 kérdés esetében a megadott 3-5 féle megoldás közül kell kiválasztani a helyeset. A 36 kérdést tartalmazó feladatlap megoldására a csapatoknak 50 perc áll rendelkezésükre.  A jelentkezők nagy száma miatt az elődöntőt május 16-án három csoportban 08.30, 09.30 és 10.30-as kezdéssel rendezik meg a Lövölde u 26. alatti szolgáltatóházban.

A szeptemberi döntőbe hat csapat jut tovább.  A döntőbe jutók az elődöntő eredményhirdetésekor kapják meg az új feladatokat.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >