Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Több mint 10 és félmillió forint bölcsődei eszközfejlesztésre Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. május 15.
Négy bölcsődét érint az a nyertes uniós pályázat, melynek köszönhetően több mint 10 és félmillió költött eszközfejlesztésre Székesfehérvár Önkormányzata. A szedreskerti 7. számú bölcsőde új bútorokat, játékokat, eszközöket kapott.

 

 

Székesfehérvár Önkormányzata a „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” című felhívás keretében pályázott és nyert 10 656 983 forint vissza nem térítendő uniós támogatást négy bölcsőde eszközfejlesztésére. Az újítások célja, hogy a bölcsődéket korszerű, a gyermekek lelki és testi fejlődését segítő eszközökkel, játékokkal lássák el, és javítsák a dolgozók munkakörülményeit, mindennapi munkavégzését.

A fejlesztések a Nyitnikék, a Napraforgó, valamint a 7. és a 8. számú bölcsődét érintették. A beszerzések ütemezetten történtek, február végéig bezárólag az intézmények minden eszközt megkaptak.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Szigli István és Kovács Béla Sándor önkormányzati képviselők látogatást tettek a 7. számú bölcsődében, ahol 95 kisgyermek ellátásáról 29 dolgozó gondoskodik nap mint nap. A fejlesztés itt 8 csoportszobát érintett, beszereztek több irodai és csoportszobában található bútort, számos meglévőt felújítottak, emellett kapott az intézmény új játékokat, fejlesztő felszereléseket, egy takarítókocsit, egy takarítóeszköz-tároló szekrényt és egy laptopot is.

„Az eszközök jó helyre kerültek, hiszen a gyermekeinket és az őket gondozó szakemberek munkakörülményeit szolgálják! Öröm, hogy meg tudtuk valósítani a fejlesztéseket, melyek alapvetően emberekről szólnak, legyenek azok nagyon kicsik vagy felnőttek!” – emelte ki dr. Cser-Palkovics András polgármester, majd köszönetét fejezte ki azoknak a szakembereknek, akik lebonyolították az uniós pályázatot.

„A Szeder utcai bölcsődében az elmúlt években folyamatos épület- és udvarfelújítások, játszóeszköz-fejlesztések történtek. Úgy fogalmazhatunk, a mostani eszközbeszerzés a hab a tortán, így a dolgozók megfelelő körülmények között tudnak dolgozni és a gyerekek is jól érzik magukat.” – fogalmazott Szigli István önkormányzati képviselő.

Kertész Gabriella intézményvezető megmutatta a fejlesztéseket és arról beszélt, a nevelőik számára szeretnének egy olyan sarkot kialakítani, ahol nyugodt körülmények között végezhetik az adminisztrációs munkát, ehhez nagy segítséget kaptak a laptop beszerzésével. A dajkák a takarításhoz nagyon sok, vízzel teli vödröt cipelnek, a munkájukat jelentősen megkönnyíti a kézikocsi. Szülői várószoba hiányában szintén segítséget jelent, hogy beszerezhettek négy olyan asztalt és hozzájuk tartozó székeket, ahol a gyerekek hozzátartozói kényelmesen várakozhatnak, akár a gyermekük beszoktatásának ideje alatt is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >