Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Körtevirágok
Körtevirágok Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. május 15.
Körtevirágok címmel új előadást mutat be a Prospero Színkör a XX. Kortárs Művészeti Fesztivál keretében. A színre vitt mű egy kísérlet arra, hogy össze lehet-e egyeztetni az egyik legklasszikusabb japán versforma, a haiku tisztaságát és személytelenségét a színpad és színészi jelenlét személyességével. Az ingyenes előadást a nézők május 15-én, szerdán 19 órától A Szabadművelődés Házában láthatják.

 

 

A Prospero Színkör 2000 óta működik Székesfehérváron, A Szabadművelődés Házában. Az alapítás óta eltelt 19 évben munkájukat a különböző színházi fesztiválokon elnyert számos díj fémjelzi.

A színkör a XX. Kortárs Művészeti Fesztiválon új darabbal jelentkezik: Körtevirágok című előadásuk egyben egy kísérlet is arra, hogy összeegyeztethető-e az egyik legklasszikusabb japán versforma – a haiku – tisztasága, személytelensége, a színpad és színészi jelenlét személyességével. Ideális esetben a költő vagy a színész semmivé válik: a haiku végül az olvasóban, a nézőben születik meg.

A Prospero előadása választ keres arra is, hogy a felgyorsult világban, a folyamatos külső és belső zajban, a bennünket elöntő információáradatban úrrá lehet-e az ember a türelmetlenségén, le tud-e fékezni és csendesedni, hogy átadja magát a színpadon látott képeknek, hangoknak, szavaknak és zenének, hogy tanuljon valami újat a külvilágról, a természetről vagy akár saját magáról.

A Micskó Zoltán rendezte kortárs művészeti előadást a társulat május 15-én, szerdán 19 órai kezdettel viszi színpadra A Szabadművelődés Háza színháztermében. Az előadásokra a belépés ingyenes.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >