Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Az Ország Gerinctornája – rendezvény az egész családnak Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. május 16.
Szombaton a MOL Aréna Sóstón rendezik meg Az Ország Gerinctornája egész napos programot: az érdeklődők mindent megtudhatnak a derékfájás okáról, és több kezelési, terápiás lehetőséget is megismerhetnek. A rendezvényen kínálnak programokat idősebbeknek, fiataloknak és gyerekeknek is. A szakmai előadások után speciális gerinctornán, illetve gerinc- és ízületvédelmi szempontok szerint felépített edzéseken vehetünk részt, valamint 20 terapeuta biztosít személyes konzultációt a helyszínen. Az országos roadshow házigazdája Gundel Takács Gábor lesz.

 

 

A derékfájás népbetegség: a felnőtt lakosság 80%-a találkozik ezzel élete során – a tünetek jellemzően visszatérnek –,  a munkaképes felnőtteknek pedig 40%-a szenved derékfájástól. „Legyen minden napunk teljes értékű és fájdalommentes!” – ezzel a szlogennel hív május 18-án, szombaton Az Ország Gerinctornájára minden érdeklődőt az Országos Gerincvédő Egyesület. A gerincbetegségek száma az elmúlt 10 évben négyszeresére nőtt az országban. Az egyesület céljai között szerepel a mindennapokhoz tartozó prevenció, a műtét nélküli gyógyításhoz a különböző terápiás lehetőségek megismertetése, a mozgásprogramok között pedig a speciális gerinctorna és a gyerekfoglalkozások népszerűsítése. A MOL Aréna Sóstó stadionban az egész családnak kínálnak programokat egészen 17 óráig, a kapukat 9 órakor nyitják ki. 

Brájer Éva
alpolgármester személyes tapasztalatára hivatkozva  fejezte ki örömét, hogy Székesfehérvár adhat otthont az egészen kicsiktől az idős emberekig szinte mindenkit érintő rendezvénynek. A közegészségügyi országos adatokból kiderül, hogy már a kisebb gyermekeknek is rossz a testtartása, de bármelyik generációnál jelentkezhet a probléma – így a szülők többszörösen is érintettek lehetnek, akár az ülő munka, akár a 40 év fölötti korosztály esetében. „Használják ki ezt a lehetőséget:  a programok nagyon sokrétűek, sok hasznos információt kaphatnak mindazok, akik kilátogatnak majd a MOL Arénába – amely a Sportmajális után újra a mozgásé lesz!” – invitálta meg a fehérváriakat az alpolgármester.

A szervező egyesület elnökségi tagja, Gazdagh Melinda köszönetet mondott a városnak a roadshow támogatásáért. A rendezvényen 20 perces, gyakorlatcentrikus előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők a gerincvédelemről, a leghatékonyabb gerinckezelési módszerekről. Az előadások után speciális, magyar gyógytornász által kidolgozott gerinctornán vehetünk részt, amit a módszer kifejlesztője, Almásy Csilla gyógytornász, fizioterapeuta tart. „Gerincvédelemmel a fitnessben”: a gyógytornák mellett különböző gerinc- és izületvédelmi szempontok szerint felépített edzéseken lehet megtanulni a helyes mozgásformákat.

Az esemény ideje alatt kapuzárásig ingyenesen igénybevehető állapotfelmérések, kezelések, konzultációk biztosítanak személyre szabott információkat és segítséget, több mint 20 terapeuta és az Egészségfejlesztési Iroda közreműködésével. A délutáni interaktív workshopon pedagógusok, gyógytestnevelők, gyógytornászok, testnevelő tanárok, érdeklődő szülők osztják meg az iskolai gerincvédelemmel kapcsolatos tapasztalataikat a gerincbarát testnevelés órákról és a felnőttkori gerincbetegségek megelőzésére alkalmas gyerekfoglalkozásokról. A rendezvény műsorvezetője Gundel Takács Gábor lesz.

Az esemény sportegészségügyi szakmai támogatója az Országos Sportegészségügyi Intézet (Sportkórház), a fővédnöke Székesfehérvár Megyei Jogú Város. A részletes programról, valamint az ezer forintos regisztrációs jegy megvásárlásáról a http://www.orszaggerinctornaja.hu/ oldalon lehet tájékozódni.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >