Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Adócsökkentés helyett újra adóemelés
Adócsökkentés helyett újra adóemelés Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. február 10.

ImageMára végleg bebizonyosodott: Gyurcsány Ferenc és kormánya nem ismerte fel idejében a válságot, majd félrekezelte azt - jelentette ki Cser-Palkovics András hétfői sajtótájékoztatóján. A Fidesz helyettes szóvivője hozzátette: a kormány döntéseivel teljes mértékben szembemegy egész Európával. Európa országai megszorítások és adóemelés helyett intézkedéseket hoznak a gazdaság élénkítésére, a nehéz helyzetbe került emberek támogatására, Nagy-Britanniától Máltán át Németországig adócsökkentésről döntöttek.

Európa országainak cselekvőképes kormányai nem halogatták, hanem késlekedés nélkül meghozták a gazdaság élénkítéséhez szükséges intézkedéseket - mutatott rá a fideszes politikus. Közben Gyurcsány Ferenc képtelen a válság kezelésére - tette hozzá. A kormány cselekvőképtelenségével még nehezebb helyzetbe hozza az embereket, majd elvették a 13. havi nyugdíjat, és a közalkalmazottak 13. havi bérét is. A kormány alkalmatlanságának súlyos következménye, hogy januárban 1400 cég ellen indult felszámolási eljárás és rohamosan nő a hazai munkanélküliség is.

A kormány kiszivárgott tervezett lépései pedig érdemi cselekvés helyett ismét csak újabb megszorításokról szólnak - tudatta a fideszes honatya, majd felsorolta a várható változásokat: jelentős mértékű áfa-emelésre (20-23 százaléknyi), jelentős mértékű jövedéki adó emelésre (5 százaléknyi), a tételes eho jelentős mértékű emelésére, számos adókedvezmény megszüntetésére fog sor kerülni a kormány tervei alapján - sorolta Cser-Palkovics András.

Ezenkívül a kormány be akarja vezetni az ingatlanadót, és csökkenteni akarja a családi pótlékot is. A helyettes szóvivő aláhúzta: Gyurcsány Ferenc nem tudja kezelni a válságot, de ő, aki naponta 235 ezer forintot költhet, nem is érti a válságot, és az emberek mindennapi megélhetési problémáit. A Fidesz - ahogy eddig is szorgalmazta -, támogat minden adócsökkentésre vonatkozó javaslatot, nem támogat azonban semmilyen tehernövekedést - jelentette be a honatya.

A politikus sajtótájékoztatóján szólt még a gázfelhasználók problémáiról, és a kormány ezzel kapcsolatos felelőségéről is: "Az elmúlt napok, hetek eseményei ismét azt igazolták, hogy a kormány nem képes megoldani a lakossági gázfelhasználók, a távfűtéses lakásban élők gondjait. A magyar családok ugyanis egyre növekvő számban nem tudják megfizetni az energia és a gáz árát" - mutatott rá a Fidesz helyettes szóvivője az egyre komolyabbá váló társadalmi problémára, majd hozzáfűzte: a gázszámlák kifizetése egyre több embernek már nem csak nehézséget okoz, hanem egyenesen lehetetlen.

A hatékony kormányzati intézkedések késnek, s ennek következtében a kényszerűségből kifizetetlen gázszámlák összege növekszik, a gáz kikapcsolásának veszélye pedig egyre több családot fenyeget - fűzte hozzá végül.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >