Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Létezik-e "Hagyományos Öreghegyi Farsangi Fánk?" - kíváncsiak a képviselők Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 10.

ImageA Polgári Frakció három képviselője – Östör Annamária, Dr. Bezzegi Pál és Horváth Miklós Csaba - fánksütő versenyt hirdet a székesfehérváriak számára. „Ha farsang, akkor fánk… csörögefánk, szalagos fánk, sajtos fánkok. Töltött vagy töltetlen? Sós vagy édes? Omlós vagy sörben fürdő? Kíváncsiak vagyunk arra, hogy az öreghegyi asszonyok hagyományos vagy kredencben lapuló receptjei között milyen mindennapi vagy különleges fánkok szerepelnek. Melyik lesz öreghegy kedvenc fánkja?” – olvasható felhívásukban, s ennek kapcsán felkerestük Horváth Miklós Csabát, hogy mondja el: honnan az ötlet és az összefogás?

A 15-ös szavazókörzet képviselőjétől megtudtuk, hogy 2006-ban már rendeztek egy hasonló versenyt „Öreghegyi Sütemények” –címmel a Donát kápolnánál, ahol az Öreghegy két híres cukrásza – a Rebényi és a Király Cukrászda mester-tulajdonosa – vállalta el a zsűri szerepét.

Az ötlet nagy sikert aratott, ezért a szervezők elhatározták, hogy hagyományt teremtenek vele. S most, mivel közeleg a farsang, s a helybeli nyugdíjasok és az édes szájú fiatalok is hónapok óta azt kérdezgetik, hogy mikor jön már a folyatást, ismét „összeállt a csapat”, s megvalósítják a tervet.

Az Öreghegyi Közösségi Ház mindhárom képviselő körzetét magába foglalja (Östör Annamária a 14-est képviseli, Dr. Bezzegi Pál a 13-ast, Horváth Miklós Csaba pedig a 15-öst), így kézenfekvőnek tűnt, hogy ide „helyezzék ki” a programot – amit természetesen anyagilag is támogatnak.

Image
Fotó: Temesvári Márta

A fánksütésre olyan háziasszonyok jelentkezését várják, akik be akarják mutatni házi készítésű farsangi süteményeik receptjét, ízvilágát. Tudni szeretnék, van-e hagyományos öreghegyi fánk? A felhívásunkra jelentkezőktől először recepteket kérnek, majd március 4-én a kész süteményeket is megtekintik és megízlelik. A beérkezett finomságokat szakértő zsűri bírálja el, és természetesen díjakat is osztanak az első három legfinomabb sütemény elkészítőjének.

Figyelembe veszik a fánk elkészítésének nehézségét, a recept bonyolultságát és természetesen az íz világot is. A jelentkezést és a recepteket hagyományos postai úton illetve e-mailben várják, esetleg személyesen is be lehet vinni azokat az Öreghegyi Közösségi Házba (Fiskális út 93.).

Jelentkezési határidő: február 26. A beérkezett receptek gyűjteményét az Öreghegyi Közösségi Ház honlapján közzéteszik. Az elkészült sütemények értékelése: március 4. (szerda) 16 óra.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >