Kezdőlap
Előadás szociófotókról és fotóelméleti szavalókórus Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. június 20.
Csütörtökön este egy kulturális antropológiai előadást hallgathatunk meg a Híresek és képek című kiállításban Kassák Munka-körének szociofotó-csoportjáról, majd egy fotóelméleti szavalókórus lép fel.

 

 

Híresek és képek fotókiállítás kapcsán előadásra invitál a Csók István Képtár: június 20-án, csütörtökön 18 órakor Alkudozás, együttműködés, részvétel – A szociofotó elmélete és gyakorlata Kassák Lajos Munka-körében címmel tart előadást Csatlós Judit kulturális antropológus. A kör fotócsoportja működött 1930-32 között működött, elméleti és gyakorlati képzéssel, nagyrészt Kassák – jóllehet ő maga nem fényképezett – és a filmkritikus-teoretikus Gró Lajos vezetésével. A csoport munkájában a Bauhaus fényképezési gyakorlata és az új tárgyilagosság stílusjegyei érvényesültek, a tagok elsősorban a Munka című folyóiratban publikáltak. A fotográfusok tevékenysége a baloldali körökben és az akkor korszerű fotográfia hívei között vívtak ki elismerést, a szociális fényképezés területén fotótörténeti értékeket képezve.

Az ismeretterjesztő előadás után a 2015-ben alakult MUNKA nevű szavalókórus lép fel, fotóelméleti szövegekből írt szövegkönyvet tolmácsolva. A programelem a Tényfékezés címet kapta.

A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >