Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Döntöttek a Notre Dame felújításához nyújtott támogatás átutalásáról Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. június 24.
Legutóbbi ülésén döntött Székesfehérvár Közgyűlése arról, hogy a pénzbeli adományok fogadását végző alapítvány Kárpátok Alapítvány-Magyarország szervezetén keresztül juttatják el a Notre Dame újjáépítéséhez nyújtott városi felajánlást. Mint azt dr. Cser-Palkovics András polgármester korábban bejelentette, az Önkormányzat 10 ezer euróval segíti a nemes célt.

 

 

Már áprilisban, a tragédiát követően segítséget ajánlott Székesfehérvár a Notre Dame újjáépítéséhez. „Ha van város, amely átérzi egy katedrális elvesztésének tragédiáját, az Székesfehérvár.” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András polgármester a párizsi tűzesettel kapcsolatban, valamint bejelentette, hogy az Önkormányzat 10 ezer eurós támogatással járul hozzá a székesegyház újjáépítéséhez.

A város ezt követően Károlyi György, Magyarország párizsi nagykövetének közvetítésével vette fel a kapcsolatot a francia állammal, hogyan juttassa el a felajánlást, amelyet – Szeged és Budapest főváros döntéséhez hasonlóan – Székesfehérvár is megtett. Stanislas de Laboulaye, az adományok nemzetközi koordinálásával magbízott nagykövet a franciák nevében őszinte köszönetét fejezte ki a város közösségének a felajánlott segítség és szolidaritás miatt.

Pénteki ülésén egyhangú döntéssel a képviselőtestület azt a határozatot hozta, hogy – a franciák kérésének megfelelően – a kijelölt Foundation de France alapítvány Kárpátok Alapítvány-Magyarország szervezeten keresztül juttathatja el Székesfehérvár a párizsi székesegyház újjáépítésének megsegítésére felajánlott adományát.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >