Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Csángómagyar hagyományőrző est Nyisztor Ilonával
Csángómagyar hagyományőrző est Nyisztor Ilonával Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. július 10.
Nyolcadik alkalommal szerveznek csángómagyar estet Nyisztor Ilonával és tanítványaival Székesfehérváron. A Magyar Örökség-díjas népdalénekes, valamint pusztinai hagyományőrző gyerekek és asszonyok július 17-én 18.00 órakor lépnek fel a Hiemer-házban, ezt megelőzően csángó misén is részt vesznek a Ciszterci templomban.

 

 

Ismét megörvendezteti a székesfehérvári közönséget tanítványaival együtt Nyisztor Ilona csángómagyar népdalénekes. A Magyar Örökség- és Európai Polgári díjjal kitüntetett, világszerte ismert művész és tanítványai hagyományőrző asszonyokkal együtt érkeznek a több mint 800 kilométere fekvő, moldvai Pusztinából.

A csángómagyar vendégek 2019. július 17-én, szerdán 18.00 órától adnak zenés-táncos, tréfás-mesélős estet a Hiemer-ház Báltermében. Ezt megelőzően részt vesznek a csángómagyar misén, melyet 17.00 órától a Ciszterci templomban  Brückner Ákos Előd atya celebrál.

A belépés ismét ingyenes lesz, ám mind a misén, mind pedig a hagyományőrző esten köszönettel fogadják a támogatásokat. Az összegyűlt adományt – mint minden évben, így idén is – a Pusztinában működő Magyar Ház működtetésére, a moldvai csángómagyar kultúra megőrzésére, a gyerekek oktatására fordítják.

A programokra sok szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >