Kezdőlap
Bravúros pontszerzés Salzburgban Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. február 14.

ImageAz Alba Volán a bajnok otthonában eddig gólt sem tudott szerezni. Tegnap azonban kitettek magukért a fiúk, és négyszer is mattolták Parise kapust, így büntetők döntöttek, ebben pedig a hazaiak bizonyultak szerencsésebbnek. - Nem kezdődött jól a Volán szempontjából a találkozó, hiszen Ulmer már az ötödik percben mattolta Hetényit. (1-0) Rááadásul kisvártatva Horváth András öt perces nagybüntetést és automatikus végleges fegyelmit kapott magas bottal való játékért.

Viszont sikerült kivédekeznünk a hosszú emberhátrányt, majd a harmad végén kecsegtető egyenlítési lehetőségeink is adódtak. Fekete egy az egyben állt Parise kapussal, ekkor a hálóőr védett, majd nem sokkal később a kapuvas segítette ki.

A középső felvonás elején tovább nőtt a salzburgi előny, McDonough találatával (2-0), de nem sokáig örülhettek ennek a fejleménynek az osztrákok, hiszen Martz 27 másodperc elteltével felzárkóztatta a kék-fehéreket (2-1). A 27. percben visszaállt a kétgólos különbség Foster révén (3-1), de újabb 92 másodperc múltán már jött is a válaszunk, Nagy Gergő jóvoltából. (3-2) Sőt,a harmad utolsó percében Sofron villanásával a publikum döbbenetére kiegyenlítettünk. (3-3)

Mint az első két játékrészben is, újfent a Red Bulls épített ki előnyt, latusa vágott be egy emberelőnyt. (4-3) De nem tört meg minket ez a fordulat, hiszen emberhátrányban Ocskay ugrott ki, és visszahozta a pontszerzési esélyeinket. (4-4) A találkozó hátralevő részében remekül őriztük az állást, így büntetők következtek.

A szerencse a Mozart-városiak mellé állt, a döntő szólót az új szerzemény, Julien vitte be. (5-4) Az Alba Volán igazán kitett magáért, bravúros pontszerzésével komoly lépést tett a 9. hely elérése felé.

Red Bull Salzburg – Alba Volán 5-4 (1-0, 2-3, 1-1, 0-0, 1-0)
Salzburg, 3000 néző.


RB Salzburg: Parise – Sweatt (2), Rebek, McDonough 1, Koch (1), Trattnig, Welser, Julien, Latusa 1, Pinter (1), Mairitsch, Cibulskis, Siklenka (2), Hughes (2), Foster 1, Ulmer 1, Isopp, Trädling, Fischer, Heinrich, Feichtner. Vezetőedző: Pierre Pagé.


Alba Volán: Hetényi – Byström (1), Bonni, Guerriero (1), Martz 1, Fekete, Jobb, Martens, Hegyi (2), Nagy G. 1 (1), Sofron 1, Tokaji, Horváth A., Kovács Cs., Vaszjunyin, Benk, Ondrejcik (1), Fodor, Ocskay 1. Vezetőedző: Ted Sator.

Kiállítások: 8 ill. 17 perc + végleges fegyelmi (Horváth)

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >