Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow FEZEN - hazai és nemzetközi sztárok Székesfehérváron
FEZEN - hazai és nemzetközi sztárok Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2019. július 26.
A FEZEN második napján, csütörtökön már a Harman és a Fehérvár Nagyszínpadon is dübörgött a rock and roll. Visszatért Székesfehérvárra a Dream Theater, akik nyolc évvel ezelőtti koncertjük után új albummal, és természetesen a legnagyobb klasszikusokkal érkeztek a városba, de a magyar sztárok közül itt volt többek között a Margaret Island, Ákos és Majka is.

 

 

A Harman Színpad csütörtöki koncertjeit a bostoni The Offering zenekar kezdte, akik az elmúlt időszakban olyan nemzetközi előadók társaságában turnéztak, mint a Primal Fear vagy a Rhapsody Of Fire. Heteken belül új lemezzel jelentkeznek, így Fehérváron már az érkező korongról is játszottak dalokat.

Nincs FEZEN Lord nélkül. Az 1972-ben Szombathelyen alakult együttes, mint mindig, csütörtökön is nagyot zenélt az Arch Enemy előtt. A dallamos death metal nagykövetei Svédországból indultak, de az amerikai gitárosukkal és kanadai énekesnőjükkel mára már nemzetközivé vált csapat több mint 20 éve járja a koncertszínpadokat.

Nem először látogatott Székesfehérvárra a progresszív metal amerikai óriása sem: a kétszeres Grammy-jelölt, amerikai Dream Theater koncertje ismét fergetegesen sikerült. A John Myung, John Petrucci, James LaBrie, Jordan Rudess és Mike Mangini felállású csapat először nyolc éve járt városunkban. 2011-ben itt mutatkozott be a magyar közönségnek a Mike Portnoyt váltó Mike Mangini a dobok mögött. A Dream Theater ezúttal új lemezzel is érkezett. Tél végén jelent meg a banda 14. stúdióalbuma Distance over Time címmel, így a régi klasszikusok mellett új dalokat is hoztak John Petrucciék.

A Fehérvár Színpadon a Margaret Island, Ákos és Majka zenélt csütörtökön este. A Margaret Island nemrégiben járt Fehérváron, ugyanis ők koncerteztek a Helló nyár! bulin. A Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alapította Margaret Island az egyik legkedveltebb zenekar a hazai könnyűzenei palettán. 2016-ban az Eső című dalukkal váltak igazán ismertté, mára a legnagyobb hazai fesztiválok, vidéki klubok és rádiós toplisták állandó szereplői is a Junior Artisjus Díjas zenekar előtt. A magyar kedvencek közül csütörtökön láthattuk Ákost és Majkát is, akik szintén megtöltötték a Fehérvár Színpad előtt a küzdőteret. A teljesség igénye nélkül pedig itt volt Fehérváron Ganxta Zolee és a Kartel, a Blahaluisiana és a Takáts Tamás Blues Band is. Mindet összevetve a szerdai bemelegítés után igazán erősre sikeredett a csütörtök este és éjszaka a FEZEN-en.

Pénteken este a Punnany Massif, a Wellhello, a Halott Pénz, a Paddy & The Rats, az Alestorm, a Road és az Ossian is színpadra lép a XXIII. FEZEN Fesztiválon.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >