Kezdőlap
Méltó zárása egy fantasztikus szezonnak Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. február 16.

ImageAz Alba Volán egy közönségszórakoztató, látványos mérkőzésen pontot szerzett az EBEL egyik élcsapata, a Vienna Capitals ellen, így eldőlt: a kilencedik helyen zárta az idei szezont az osztrák ligában. - Zsúfolásig megtelt a Székesfehérvári Jégcsarnok az idei utolsó EBEL-mérkőzésre, a publikum egyértelműen kifejezte: minden percét élvezte a 27 hazai találkozónak, cseppet sem untak rá a hokicsemegékre. A találkozót megelőzően egy perces gyászszünettel emlékeztek a jelenlevők az MKB Veszprém brutálisan meggyilkolt kézilabdázójára, Marian Cozmára.

Hatalmas iramban estek egymásnak a felek, így Ondrejcik korai kiállításánál bizony meleg perceket éltünk át a kapunk előtt. Sikerült azonban kivédekezni a létszámhátrányt. A folytatásban kiegyenlített mezőnyjátékot láthatott a közönség, a kapuk kevésszer forogtak veszélyben. Határozottan, jó ritmusban hokizott a Volán, élvezetes volt a játék. Igaz, egy védelmi kihagyásunk nyomán a szerencse mentett meg minket: a kiugró Rotter fölé bombázott. Majd Divis húzott kapura, de fonák emelését Szuper magabiztosan kapta el. Horváth kiállítása alatt könnyen felállt a Vienna, eleinte még elhárítottuk a veszélyt, ám néhány másodperccel kiegészülésünk előtt egy villámgyorsan kijátszott akciót Werenka fejezett be góllal. (0-1)

Kisvártatva azonban egy teljes percig kettős emberelőnyben találtuk magunkat. Az óriási esélyt nem is szalasztottuk el. Guerriero a kapu mögött helyezkedő Martzhez játszott, aki feladta Feketének a pakkot. Ő pedig nem sokat teketóriázott, kőkeményen bevarrta. (1-1) Az Alba Volán nagyon jól játszott, teljesen megérdemelt volt a döntetlen állás. A második felvonást nagy elánnal kezdte a hazai csapat. Előbb Jobb ravasz lövése okozott meleg perceket Sigaletnek, majd Sofron szólóját hatástalanította. A jobb oldalon megiramodó Guerriero preciz centerezésénél ő is csak néző volt, de a berobbanó Bonni fölé pöckölte a játékszert. Két perc múlva Hegyi villant, trükkös cselekkel csapta be a védőket, majd középre passzolt, de ismét Sigalet volt a végállomás.

A semmiből jutott ismét vezetéshez a vendégcsapat, egy védelmi kihagyásunk után Riihijarvi maradt üresen a kapunk előterében, elfektette Szupert, majd a hálóba emelt. (1-2) Rákapcsolt a Volán, Sofron kerülte meg a kaput, majd Hegyihez játszott, aki kapásból tüzelt, a bécsi kapus spárgázva rúgta ki a korongot. Majd Martz vett át parádésan egy átadást, remekül indította Guerrierót, aki Feketének továbbított, Sigalet azonban zárta a szöget. Byström mehetett a büntetőpadra, de kivédekeztük. A játékrész hajrája ismét a miénk volt: Hegyi óriási helyzetben a kapusba bombázott, majd Kovács hibázott szólót. Bár a Vienna Capitals térhetett vezetéssel pihenőre, a játék képe alapján a Volán-vezetés sem lett volna érdemtelen.

A harmadik harmad elejét ismét igencsak megpörgette a Volán. Martz szerzett harcosan korongot a támadóharmadban, észrevette a középen teljesen üresen álló Guerrierót, aki kíméletlenül kihasználta ziccerét. (2-2) Véleményes kiállításokkal kettős fórhoz jutott a Capitals, de hősies védekezéssel kihúztuk a vendégakciók méregfogát. Igaz, egy ízben a kapuvas is segített ebben. A folytatásban két emberelőnyt is kihasználatlanul hagytunk, csak helyzetekig jutottunk. Magas színvonalú játékkal teltek a hátralevő percek is, de gól nem született. A végén még Martens kezében volt a győzelem, de Sigalet a helyzet magaslatán volt újfent.

Izgalmasan alakultak az utolsó percek, ám következhetett a hosszabbítás. A ráadás során Kovács hamar pontot tehetett volna a nyitott kérdések végére, de újabb szólóját hagya ki. A hátralevő négy percet szinte teljesen emberelőnyben töltöttük, de a 4-3 elleni játékhelyzet alatt nem sikerült megtalálni a rést a vendégvédelmen. Így büntetőlövésekre került a sor. Az első kör mindhárom lövője hibázott, jöhetett az újabb forduló, immár "aranygól"-jelleggel. Az első két páros kihagyta, ám Fekete és Divis is betalált. Újabb kör indult, az izgalmak alig voltak fokozhatóak.

Itt jegyeznénk meg, hogy a játékvezető súlyos hibát követett el, a versenykiírással ellentétben nem cserélte fel a lövősorrendet a harmadik kör előtt. Az első páros megint rontott, majd következett Nagy Gergő, de ő sem járt sikerrel. Viszont Healey higgadt volt, így a Bécsé lett a bónuszpont. A Volán azonban minden dicséretet megérdemel ezért a meccsért, a játékosok egymást múlták felül. A szezon egyik legjobb játékát nyújtott a a csapat, megannyi szép támadás és gyönyörű védekező megmozdulás ragadtatta tapsra a drukkereket. Kiváló egyéni teljesítményeket láttunk: légiósaink, fiataljaink és rutinos játékosaink is remekeltek.

Méltó zárása volt az EBEL-szezonnak ez a meccs, reméljük, a hátralevő fellépéseinken is ilyen nívós és szórakoztató hokit láthatunk az Alba Volántól.

Mestermérleg, Ted Sator:

Sikerült megszereznünk a kilencedik helyet, ez mindenképpen örömteli. Büszke vagyok a játékosaimra, egészen kitűnő mérkőzéssel örvendeztettük meg a szurkolóinkat. Kár persze a büntetőpárbajért. Meggyőződésem, hogy a hosszú eltiltások nélkül bent lettünk volna a rájátszásban, a kiegészülésünk után, a teljes csapatunnkkal ezt igazoltunk is.

Alba Volán – Vienna Capitals 2-3 (1-1, 0-1, 1-0, 0-0, 0-1)
Székesfehérvár, 3200 néző, vezette: Falkner, Hofstätter, Kaspar.


Alba Volán: Szuper  – Bonni, Byström, Fekete 1, Martz (2), Guerriero 1 (1), Martens, Jobb, Benk, Kovács Cs., Vaszjunyin, Horváth A., Tokaji, Sofron, Nagy G., Hegyi, Ondrejcik, Ocskay, Fodor Sz. Vezetőedző: Ted Sator.


Vienna Capitals: Sigalet – Casparsson, Nolan, Gallant, Fox, Lynch, Teppert, Rotter, Lebeau, Healey, Riihijarvi 1, Werenka 1 (1), Altmann, Divis, Lederer, Dolezal (1), Johnston. Vezetőedző: Kevin Gaudet.

Kiállítások: 12 ill. 14 perc

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >