Kezdőlap
3 kontinens, 5 nemzet, számos dallam és millió tánclépés Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. augusztus 14.
A XXIV. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál harmadik délutánján is számítottak a zene szerelmeseire: a szlovák és a kolumbiai együttesek “zenélték be” a Mátyás király-emlékmű előtti teret. Este a Zichy liget színpadán pedig a kanadai, az indonéz és a török csoportok mutatkoztak be.

 

Örömzenétől és énekszótól volt hangos ma is a Belváros, ugyanis a XXIV. Nemzetközi Néptáncfesztivál napközben szokásos térzenés programján a szlovák és a kolumbiai zenekarok mutatkoztak be. Az olykor ismerős dallamokat játszó, Szlovákiából érkezett zenészekhez csatlakoztak a táncegyüttesük hölgytagjai is, akik énekszóval hívták a kedves nézőket táncba. Szomszédaink után vérpezsdítő dél-amerikai dallamok csendültek fel a Mátyás király-emlékmű előtti téren. A kolumbiai csoport rögtön fiesztahangulatot varázsolt.

A hangulatos este nem ért véget a térzenével: a programok a Zichy-színpadon az együttesek gálaműsorával folytatódtak. Először a Québecből érkezett kanadai csoport táncolt, majd az indonéz és a török csoportokat láthatta a lelkes közönség, akik ezúttal is zsúfolásig megtöltötték a nézőteret.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >