Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Vége az MSZP és az SZDSZ koalíciójának Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 17.

ImageVégre „papírformát” is öltött az MSZP-SZDSZ közötti súlyos ellentét „menthetetlen jellege”: az MSZP egyoldalúan felmondta az SZDSZ-szel kötött koalíciót. Ezt Márton Roland, az MSZP városi elnöke jelentette be a sajtónak, ahogy azt is elmondta, hogy felvették a kapcsolatot a Fidesszel, s tárgyalni szeretnének a költségvetés kapcsán (is). Azt ugyanis nem sikerült a legutóbbi közgyűlési ülésen elfogadtatni a képviselőkkel. Ez pedig nemcsak mint „nem elfogadott költségvetés” tényeként jelenik meg, hanem azt is mutatja, hogy mennyire nem képesek együttműködni a koalíció tagjai.

Az SZDSZ ugyanis élesen bírálta a kidolgozatlan és megalapozatlan tervezetet (jogosan) – egyetértve a Polgári Frakció azonos hangzású álláspontjával. Így az MSZP nem látott más kiutat, mint szakítani az SZDSZ-szel (erről az elnökségi ülés után tájékoztatták is az illetékeseket), és közeledni a Fidesz felé. (?)

Az SZDSZ e hírre a következő sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:

Az SZDSZ helyi frakciója nem hajlandó a város működését veszélyeztető, felelőtlen költségvetéshez a nevét adni. Tudomásul kell venni; a válság elérte Székesfehérvárt is! Ha nem takarékoskodunk, akkor a jövőben valóban nem finanszírozható a város, kockáztatjuk közalkalmazottaink létét, intézményeink működését, a közszolgáltatások színvonalát vagy akár a sporttámogatásokat is . Olyan költségvetést akarunk 2009-re, amely a fehérvári lakosok érdekeit szolgálja.

 Ebbe a körbe pedig nem tartozik bele az az osztogató politika, amely például 55 milliós polgármesteri kerettel vagy mintegy 200 milliós kommunikációs költséggel számol.Nem vagyunk hajlandók támogatni addig a köztisztviselők több havi jutalmát sem, amíg a közalkalmazottaknak egy havi sem jut. Ez a város nem bír el további 2,4 milliárd forint hitelfelvételt, különösen nem a jelen gazdasági helyzetben.

Az SZDSZ felszólítja a Polgármestert, a közgyűlést alkotó frakciókat és képviselőket, hogy Székesfehérvár érdekében tegyenek félre minden egyéni érdeket és pártpolitikai acsarkodást!

(Az MSZP-SZDSZ koalíciójának felbomlásával kapcsolatosan a mai napon közöljük a Polgári Frakció véleményét is!)

 

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=2494&Itemid=1

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >