Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Fehérvár Hangja: új tehetségeket keresnek
Fehérvár Hangja: új tehetségeket keresnek Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós   
2019. augusztus 29.
Az idei már az ötödik széria lesz a Fehérvár Hangja verseny történetében: a válogatót szeptember 14-én rendezik, az elődöntő november 9-én új helyszínen, a Fehérvári Civil Központban, a döntő pedig december 8-án a Vörösmarty Színházban lesz.

 

 

A 2019-es tehetségkutatóra szeptember 9-ig lehet jelentkezni a www.fehervarhangja.hu   oldalon.  

Nyolc éve, 2011-ben született meg a tehetségkutató ötlete, és már az első versenyre is sok tehetséges fiatal jelentkezett. Akkor és azóta számtalan énekes mutatta meg magát, közülük többen ma is zenei pályán dolgoznak, lemezt készítenek, koncerteznek – a verseny  inspiráció, jó lehetőség volt számukra az indulásnál.

A győztesekkel – de a versenyek döntőseivel is – a közönség gyakran találkozhat a városi rendezvényeken: Ferenczy-Nagy Boglárka (2017) a város márciusi és októberi ünnepségeinek rendszeres szereplője, zeneszerzője-szövegírója és előadója volt a Floralián bemutatott színdarabok betétdalainak, a 21 Gramm Akusztik zenekarral is jó néhány koncertet adtak a városban és azon kívül is.

A 2015-ös győztes néhány napja az Öreghegyi Közösségi Házban koncertezett, de Zabos Reginát az ország sok más városában is jól ismerik már. Énekel a Füred Dixiland Bandben, de saját zenekarával, saját dalaival is szép sikereket arat a vajdasági lány, akit a Kodolányi elsőéves hallgatójaként tett ismertté a Fehérvár Hangja cím elnyerése.

Veres-Kovács Petra 2013-ban lett a legjobb. A nagyvenyimi lány azóta számos saját dalt írt, sok produkcióban vett részt. 2016-ban bekerült A dal című műsor legjobbjai közé, Horváth Tamással közös számát pedig több százezren nézték meg a YouTube-on.

A Fehérvár Hangja szervezői a verseny alatt és után is „fogják” az énekesek kezét: mentorok állnak mellettük a felkészülés idején – idén Vörös Janka jazz énekesnő és Tátrai Réka, a tavalyi Fehérvár Táncosa győztese –, a zsűriben elismert zenészek ülnek, akik tanácsaikkal segítik a fiatalokat. 2019-ben a zsűri tagja lesz Schlobocher Barbara és Jancsó Gábor a Blahalouisianából, Vörös Tamás jazz zenész, valamint Szakács Gergő, a Follow the Flow zenekar frontembere.

A verseny nem nyilvános válogatóját a Petőfi Kultúrtanszéken rendezik meg. Az elődöntő november 9-én lesz: idén új helyszínen, a Civil Központ nagytermébe várják a közönséget. Itt dől el, hogy ki lesz az a 12 versenyző, akik a Vörösmarty Színház színpadán, egy szórakoztató show keretében bizonyíthatják tudásukat december 8-án, vasárnap este.

A tehetségkutató hivatalos honlapján, a www.fehervarhangja.hu oldalon szeptember 9-ig lehet jelentkezni a versenyre. Az élmények, a jó tanácsok mellett a Fehérvár Travel által biztosított 200 ezer forintos utazási utalvány miatt is megéri – ez lesz ugyanis a győztes jutalma.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >