Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Új kígyót kapott a „kígyós iskola”
Új kígyót kapott a „kígyós iskola” Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. augusztus 30.
Minden évben bevett szokás, hogy a 4. számú választókerületben önkéntesek gyűlnek össze, és különböző környezetszépítő akciók keretében közösen tesznek a rendezettebb és szebb életterek érdekében.

 

 

Az augusztusi szemétszedő és a május köztéri padfestő kezdeményezés után tegnap Molnár Tamás, a körzet önkormányzati képviselője és fiatalok dolgoztak a Németh László Általános Iskola udvarán, hogy a szeptember 2-i becsengetésre új játszóeszközt vehessenek birtokba az alsósok.

A 4. számú választókerület és a város egyik legnagyobb általános iskolája volt a fiatal önkéntesek mai célpontja: a Németh László Általános Iskola megkeresésére szervezett területszépítő akciót Molnár Tamás, a körzet önkormányzati képviselője.

Mai célunk, hogy segítsünk az iskola belső udvarát rendbe tenni, illetve készségfejlesztő játékokat telepítünk. Fiatalokkal, az önkéntesség jegyében jöttünk ma, szeretnénk ezzel a kezdeményezéssel a fehérváriak figyelmét az önkéntesség fontosságára is irányítani. Minden évben több ilyen környezetszépítő akciót szervezek a körzetben. Legutóbb szemetet szedtünk, előtte pedig kültéri padokat festettünk le vállalkozó szellemű fiatalokkal.” – emelte ki a képviselő.

A mai kezdeményezés ötletgazdája Patonai Fábián Renáta, az intézmény egyik tanítója volt:

Az István Király Általános Iskolában és más óvodákban láttam házilag készített készségfejlesztő udvari játékokat. A kollégák gyorsan az ötlet mellé álltak, elhozták otthonról a már nem használt autógumikat. A megvalósításhoz Molnár Tamás képviselőtől és a lelkes fiatal önkéntesektől kaptunk segítséget. Biztos vagyok benne, hogy az új kígyó alakú gumi lépegető az alsósok új kedvenc játéka és egyben az udvar dísze is lesz.”

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >