Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Székesfehérvári az ország második legjobb beosztott tűzoltója Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett   
2019. szeptember 03.
Dunaújvárosi és székesfehérvári hivatásos tűzoltók képviselték Fejér megyét a XII. Országos Tűzoltószakmai és II. Országos Műszaki Mentési Vetélkedőn, Karcagon. Az elmúlt négy nap során huszonkilenc csapat összesen több mint százötven tűzoltója mérte össze tudását és erejét. Az országos vetélkedőn a hivatásos beosztott egyéni kategóriában Kovács István tűzoltó őrmester, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója második helyezést ért el. A csapatversenyben a Fejér megyeiek a középmezőnyben végeztek.

 

Karcag főterén rendezték meg az egyéni versenyt beosztotti és irányítói kategóriában, ahova az a nyolc-nyolc tűzoltó jutott be, akik az elméleti feladatlapot a legkevesebb hibával töltötték ki. Az indulóknak elsőként egy ketrecben kialakított akadálypályát kellett teljesíteniük teljes védőfelszerelésben és légzőkészülékkel, ahonnan egy gázpalackot kellett feljuttatniuk a ketrec tetejére.

Ezután egy ajtón kellett roncsolással átjutniuk, majd kategóriától függően egy füsttel telített sátorból kellett kihozniuk egy gázpalackot, vagy egy sérültet imitáló bábut. A tűzoltókra ezt követően sérült roncsból történő mentése várt, az irányítóknak ráadásul egy, az autóban elhelyezett edényről bárca alapján meg kellett állapítaniuk, hogy milyen veszélyes anyag van benne.

A megméretést vízsugárral végrehajtott „célba lövő” verseny zárta. A hivatásosok közül a beosztotti kategória egyéni versenyszámában Kovács István tűzoltó őrmester, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója ezüstérmet szerzett.

A verseny zárásaként Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese kiemelte, hogy két évvel ezelőtt a szolnoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság csapata nyerte a versenyt, ezzel előjogot szerezve arra, hogy idén Jász-Nagykun-Szolnok megye rendezhesse a vetélkedőt.

Hozzátette, hogy az ország legkiválóbb tűzoltói vállalták a küzdelmet, akik a verseny során olyan szituációkat oldottak meg, amelyekkel minden szolgálatban találkozhatnak. A főigazgató-helyettes kiemelte, hogy eredménytől függetlenül minden induló nyertesnek érezheti magát, hiszen az egymástól eltanult szakmai fortélyokat a mindennapi munka során is kamatoztatni tudják.

 
< Előző   Következő >